Zeta do boda bez "štrajkača”

Budvani su poveli na startu, već u 2. minutu - Pržica je uposlio Vujovića, a ovaj bez problema matirao gostujućeg golmana Radovića
62 pregleda 0 komentar(a)
Žarko Korać, Foto: Zoran Đurić
Žarko Korać, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.10.2012. 10:04h

Fudbaleri Mogrena nisu uspjeli da dođu do drugog trijumfa pred domaćom publikom, dok je Zeta konačno osvojila bod i prekinula seriju od četiri uzastopna poraza.

Ekipu iz Golubovaca prvi put je predvodio dosadašnji pomoćni trener Darko Šuškavčević, koji je preuzeo ekipu nakon ostavke Rada Vešovića.

Zeta je do boda došla u kombinovanom sastavu, a informacije koje su minulih dana (istina nezvanično) dopirale sa Trešnjice pokazale su se kao tačne...

U gostujućem timu nije bilo grupe igrača među kojima i nekoliko standardnih i povremenih prvotimaca, koji su se očigledno zbog štrajka našli u nemilosti kluba.

Nedostajali su bivši kapiten Kaluđerović, Vladan i Zarija Peličić, Miloš M. Radulović, Novović, Orlandić, golman Bulatović...

Gosti su, međutim, i u takvim okolnostima “iščupali” bod koji će im značiti na planu samopouzdanja.

Budvani su poveli na startu, već u 2. minutu - Pržica je uposlio Vujovića, a ovaj bez problema matirao gostujućeg golmana Radovića.

Dvadesetak minuta kasnije Vujović je prokockao šansu da udvostruči prednost “žutih”. A onda su gosti uzvratili - u 30. i 45. minutu Boljević je šutirao, a golman Mogrena Todorović odlično intervenisao.

U međuvremenu je i Korać imao šansu, ali je šutirao preko gola.

I u nastavku je Zeta prva zaprijetila, ali je Cavnić bio neprecizan.

Gosti su došli do izjednačenja u 68. minutu - Korać je tada pogodio iz sumnjivog penala (prethodno je glavni sudija Predrag Radovanović nakon navodnog kontakta između Ivanovića i Boljevića dosudio najstrožu kaznu).

To je bio i konačan rezultat, mada su domaći mogli ponovo da povedu preko Vujovića, koji je bio neprecizan, te Gardaševića (golman gostiju Radović je odlično odreagovao).

Mogren - Zeta 1:1 (1:0)

Budva - Stadion Lugovi. Gledalaca: 100. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Vladan Todorović (Nikšić), Đorđije Ražnatović (Cetinje). Strjelci: Vujović u 2. za Mogren, a Korać u 68. minutu iz penala za Zetu. Žuti kartoni: Grbović, Nedović, Vujović, Lagator, Mirković, Gardašević (Mogren), A. Dabić (Zeta).

Mogren: Todorović 7, Popović 6,5, Bojić 6,5, Radišić 6,5, Božović 6,5 (Nedović), Ivanović 6, Brnović 6,5, Mirković 6 (Lagator 5,5), Pržica 6,5 (Gardašević 5,5), Vujović 7,5, Grbović 6,5.

Zeta: Radović 6,5, M. Dabić 6 (Klikovac), Vujačić 6, Zlatičanin 6,5, A. Dabić 6,5, Burzanović 6 (Otašević), Kovačević 6, Cavnić 6,5, Boljević 7, Krstović - (Rašović 6,5), Korać 7.

Bonus video: