Zeta do bodova i sa dva igrača manje

"Nastavili smo uspješan niz, zabilježili i šestu pobjedu u posljednjih sedam mečeva", kazao je Rade Vešović, trener Zete.
88 pregleda 0 komentar(a)
Korac, Foto: Luka Zeković
Korac, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.10.2011. 08:43h

Zeta je na pobjednički način okončala pravu dramu na Trešnjici, domaći navijači burno su proslavili pobjedu protiv Mladosti. U triler završnici požrtvovani fudbaleri Zete imali su čak dvojicu igrača manje u polju - nepunih 60 minuta domaćin je igrao bez Zlatičanina, koji je u 33. minutu zaradio drugu javnu opomenu, dok je u 84. minutu i drugi štoper Miloš B. Radulović morao u svlačionicu iz istog razloga.

Glavni arbitar Mileta Šćepanović navukao je na sebe bijes domaće publike nakon prvog isključenja, kada je Zlatičanin dobio drugi žuti karton poslije skrivljenog penala nad Đurišićem. Poslije toga, Merdović je izjednačio na 1:1 sa bijele tačke, a do odlaska na odmor osjećala se tenzija zbog nezadovoljstva grupe domaćih simpatizera koji su negodovali.

Šćepanović, istina, nije štedio kartone (dodijelio ih 11, a pet puta su “požutjeli” i gosti). Kod prvog penala, iz kojeg je poveo domaćin - Čabarkapa je tada povukao Miloša B. Radulovića, procijenio je, međutim, da ne treba da opomene štopera gostiju. Nakon toga, Korać je bio siguran i doveo Zetu u vođstvo sa bijele tačke u 14. minutu. Na drugoj strani, Merdović i Vučić su dva puta dobro šutirali, ali je Ivanović bio siguran.

A da štoper Zete Radulović nije isključen u finišu, kada je nesmotreno zaradio drugi žuti karton, bio bi junak meča. On je, ipak, postavio konačan rezultat u 38. minutu, kada je poslije Kalačevićevog šuta odbijenu loptu sproveo u mrežu.

Gosti su “pritiskali” u nastavku, više držali loptu, ali je Zeta u nekoliko navrata bila opasnija po gol. U finišu je, međutim, domaćin nošen velikom željom zasluženo sačuvao prednost i sa devetoricom...

"Nastavili smo uspješan niz, zabilježili i šestu pobjedu u posljednjih sedam mečeva. Bili smo oslabljeni neigranjem Kaluđerovića i Božovića, ali su i ovi što su ih zamijenili pokazali da imaju karakter", kazao je Rade Vešović, trener Zete.

On nije želio da komentariše suđenje...

"Ne bih, nema potrebe, neka to rade ljudi koji su zaduženi za to".

Trener Mladosti Miodrag Vukotić bio je nezadovoljan...

"Nijesmo igrali dobro, zakazali smo u pas-igri. Imali smo 60 minuta jednog, a u posljednjih deset minuta dva igrača više, ali nijesmo uspjeli da ozbiljno zaprijetimo. Nezadovoljan sam igrom i ponašanjem. Zeti čestitam na požrtvovanju, tako se bori za boje kluba", kazao je Vukotić.

Zeta - Mladost 2:1

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 600. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Jovica Tatar (Podgorica), Milutin Đukić (Cetinje). Strijelci: Korać u 14. iz penala i M. B. Radulović u 38. minutu za Zetu, a Merdović u 34. minutu iz penala za Mladost. Žuti kartoni: M. B. Radulović, Zlatičanin, Peličić, Đuretić (Zeta), Raičević, Šofranac, Živković, Mijušković, Rašović (Mladost). Crveni kartoni: Zlatičanin, M. B. Radulović (Zeta).

Zeta: Ivanović 7 (Brnović 7), M. M. Radulović 7, M. B. Radulović 6,5, Zlatičanin 6, Novović 6,5, Peličić 7, Burzanović 6,5, Kalačević 7 (Đuretić), Došljak 6,5, M. Dabić - (A. Dabić 6,5), Korać 7,5.

Mladost: Marčelja 6,5, Tomić 6 (Raičević), Čabarkapa 6 (Kljajević), Šofranac 6, Živković 6, Petrović 6,5, Mijušković 6,5, Vučić 6 (Pavićević), Merdović 6,5, Đurišić 6,5, Rašović 6.

Bonus video: