Zeta do bodova za 50 sekundi

"Zasluženo smo slavili, a vjerujem da u narednom kolu protiv Mladosti možemo da uvećamo bodovni saldo", rekao je Rade Vešović, trener Zete.
0 komentar(a)
Korac, Foto: S. Prelević
Korac, Foto: S. Prelević
Ažurirano: 22.10.2011. 23:57h

Zeta je nastavila sjajnu seriju u prvenstvu, dok je pohod Petrovca ka vrhu stopiran u Golubovcima. Domaćin je slavio zahvaljujući golu koji je postignut već u prvom minutu (preciznije u 50. sekundi) - bek Miloš M. Radulović je sa desne strane odlično pronašao Koraća u gostujućem petercu, a napadač Zete uklizao i smjestio loptu u mrežu. Četa Rada Vešovića time je nakon petog trijumfa u posljednjih šest mečeva u prvenstvu prenoćila na trećem mjestu (šampion Mogren uoči današnjeg gostovanja u Beranama ima dva boda manje).

"Očekivali smo tešku utakmicu, Petrovac je neugodan rival, a pri tom ima i pozitivnu tradiciju u duelima sa Zetom. Utakmica je bila tvrda, u nastavku smo se povukli, ali smo u taktičkom pogledu dobro odradili zadatke u defanzivi. Zasluženo smo slavili, a vjerujem da u narednom kolu protiv Mladosti možemo da uvećamo bodovni saldo", rekao je Rade Vešović, trener Zete.

Petrovčani su nakon rano primljenog gola zaigrali otvoreno, a zanimljivije je bilo u manje tvrdom prvom poluvremenu. Gosti su do odlaska na odmor dva puta zaprijetili - domaći golman Ivanović je u 19. minutu pravovremenim istrčavanjem otklonio opasnost ispred Zvicera, dok je u 43. minutu isti igrač šutirao pod prečku, a golman Zete ponovo bio siguran. Domaćin je, međutim, imao zrelije šanse, ali su Došljak i Korać bili neprecizni.

Gosti su u nastavku imali dominaciju na sredini terena, dok je Zeta bila nešto povučenija. Uprkos tome, Petrovac je samo jednom ozbiljnije zaprijetio - Ivanović je, međutim, bio dobro postavljen nakon Živkovićevog pokušaja glavom. U finišu je bek Zete Novović dva puta ponovo zagrijao domaću publiku, ali su njegovi opasni šutevi završili van okvira gola...

"Zeta je postigla gol već u prvom napadu, a bilo nam je teško da se vratimo nakon toga. Imali smo veći posjed lopte u nastavku, mada nijesmo napravili neke šanse", kazao je Rudolf Marčić, pomoćni trener Petrovca.

Zeta - Petrovac 1:0

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 400. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Miloš Asović (Berane), Željko Pavićević (Podgorica). Strijelac: Korać u 1. minutu. Žuti kartoni: Kaluđerović, Peličić, Božović (Zeta), Grbović, Šofranac, Marković (Petrovac).

Zeta: Ivanović 7, M. M. Radulović 7, Kaluđerović 7, M. B. Radulović 7, Novović 7, Peličić 6,5, Burzanović 5,5 (Đuretić), Božović 7 (Zlatičanin), Došljak 6,5, M. Dabić 6,5 (Kalačević), Korać 6,5.

Petrovac: Popović 6,5, Radulović 6,5, Grbović 6,5, Mihailović 6,5, Graovac 6,5, Šofranac 6, Marković 6, Zvicer 6 (Leverda), Muhović 6 (Nikezić), Jovanović 6, Živković 6 (Luković).

Bonus video: