Zeta dobila lekciju i zakopala nadu

"Kada izmjerite snagu timova - Slovaci su kvalitetniji, a teško je zaista igrati protiv boljeg" rekao je Dejan Vukićević, trener Zete
0 komentar(a)
ZARIJA, Foto: Boris Pejović
ZARIJA, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.07.2011. 20:28h

Zeta je prije nekoliko dana u Trnavu otputovala sa nadom i blagim optimizmom, ali je prvi meč sa slovačkim predstavnikom raspršio sve snove - nakon ubjedljivog poraza od 3:0, tim iz Golubovaca nema više čemu ni da se nada.

Spartak je u potpunosti opravdao ulogu favorita već u prvom okršaju, pa u taboru Zete zapravo mogu samo da razmišljaju kako da barem poprave utisak u revanšu koji se igra narednog četvrtka (7. jula) na stadionu kraj Bistrice.

"Izgubili smo od boljeg, ali za evropsko iskušenje treba mnogo više od 20-ak dana rada. To, međutim, ne važi samo za Zetu, već i većinu ekipa iz naše lige. Žao mi je, međutim, što smo praktično sami sebe dali golove u Trnavi. No, kada izmjerite snagu timova - Slovaci su kvalitetniji, a teško je zaista igrati protiv boljeg" rekao je Dejan Vukićević, trener Zete.

Vukićevićevi puleni su u Slovačkoj u isto vrijeme dobili lekciju od domaćina i zakopali nadu da mogu da preskoče prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Ostaje i ukus gorčine zbog ubjedljivog poraza...

"Teško je, mada mislim da je krajnji rezultat ipak previsok. Realno bi bilo da je domaćin slavio sa dva gola razlike. Imali smo i dugo putovanje, praktično čitav dan proveli u putu, 10 sati se vozili autobusom od Beograda do Slovačke" ističe Vukićević.

Neslavna epizoda iz Trnave biće podnošljivija ukoliko Zeta uspije da barem popravi sliku u revanšu. Pitanje je, međutim, da li su u ovom trenutku fudbaleri Zete sposobni da naprave tako nešto...

"Bilo bi nam teško i da kojim slučajem igramo protiv slabijeg tima nego što je Spartak. Igraćemo u Nikšiću, koji nam nije domaći teren, a otežavajuća okolnost je što ne možemo da računamo na Koraća i Škuletića, koji nemaju pravo nastupa. Probaćemo, međutim, da dođemo do pozitivnog rezultata" zaključio je Vukićević.

Bonus video: