Zeta dobila Pahtakor na oproštaju

Tim iz Golubovaca prethodno je tri puta remizirao (protiv Brašova, Gazovika i Vaca), te pretrpio minimalan poraz od ruskog prvoligaša Anžija.
0 komentar(a)
Zeta_1, Foto: B.PEJOVIĆ
Zeta_1, Foto: B.PEJOVIĆ
Ažurirano: 14.02.2011. 21:58h

Zeta je na lijep način završila pripreme u Antaliji - ekipa Dejana Vukićevića je u posljednjoj provjeri u mondenskom ljetovalištu slavila sa 2:0 protiv uzbekistanskog Pahtakora. Novi napadač Petar Škuletić doveo je Zetu u vođstvo u 55. minutu, dok je nekadašnji špic Ivan Knežević (koji je nekoliko dana trenirao sa timom u Antaliji) postavio konačan rezultat u 70. minutu.

Tim iz Golubovaca prethodno je tri puta remizirao (protiv Brašova, Gazovika i Vaca), te pretrpio minimalan poraz od ruskog prvoligaša Anžija.

- Igrali smo čvrsto kao i u ostalim mečevima, samo što smo ovog puta šanse pretvorili u golove. I nivo forme je bio za stepenicu viši u odnosu na posljednje mečeve, bilo je lijepo gledati ekipu koja je zaista igrala sa lakoćom protiv uzbekistanskog tima - zadovoljan je bio trener Vukićević.

Utakmicu su počeli: Ivanović, Zlatičanin, Kalezić, Kaluđerović, Milan Radulović, Boljević, Burzanović, Peličić, Lađić, Božović i Korać. Igrali su još: M. B. Radulović, M. M. Radulović, Došljak, Škuletić, Ćetković i Knežević.

- Igrali smo u dva različita sistema - u prvom dijelu Korać je bio usamljen u napadu, dok je u nastavku i Škuletić igrao sa njim u špicu, a Boljević i Božović bili na pozicijama zadnjeg veznog. Tim koji je igrao u drugom poluvremenu bio je besprekoran. Konkurencija je velika, imamo 17-18 fudbalera koji konkurišu za mjesto u startnoj postavi, svi će nam biti od koristi u nastavku sezone. Imali smo sreću što nas je u Antaliji poslužilo i vrijeme, temperatura je bila iznad 20 stepeni. Odradili smo 20 treninga i pet utakmica u idealnim uslovima. Zeta je jača nego jesenas, ali to moramo da potvrđujemo i na terenu - zaključio je Vukićević.

Boljević blizu odlaska

Zeta se danas vraća u Crnu Goru, a iako niko od igrača još nije napustio klub, postoje velike šanse da se u Antaliji zadrži vezista Vladimir Boljević. Imena zainteresovanih klubova drže se u tajnosti, izvjesno je samo da su za vezistu Zete interesovanje pokazali klubovi iz Poljske i Ukrajine. Moguće da ode i neko od štopera, a prije dolaska u Antaliju prodaja defanzivaca Miroslava Kaluđerovića i Gavrila Petrovića bila je jedan od prioriteta kluba.

- Bilo je dosta priče oko svega toga posljednjih dana, ali Boljević je najbliži odlasku. On je bio nezamjenjiv, zapravo to je igrač kojeg bih se najteže odrekao. Sa druge strane, bilo bi mi drago da ode, jer je radom i kvalitetom to i zaslužio - rekao je Vukićević.

A narednih dana znaće se i da li će se Knežević vratiti na Trešnjicu na polugodišnju pozajmicu iz Krasnodara. - Vidjećemo, ali mislim da je bliža opcija da će otići u neki od inostranih klubova - kazao je trener Zete.

Bonus video: