Zeta i Mladost za prestiž i Evropu

Zeta ima samo tri boda više od sjutrašnjeg protivnika. Utakmica je važna za oba tima, jer bi četvrto mjesto moglo da osigura plasman na evro-scenu
0 komentar(a)
Zeta-Mladost, Foto: Boris Pejović
Zeta-Mladost, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.04.2011. 18:43h

Nakon serije loših rezultata u nastavku sezone, te dva uzastopna poraza (od Petrovca i Dečića), fudbaleri Zete dočekuju Mladost sa maksimalnom ozbiljnošću.

Ekipa Dejana Vukićevića mora da pravda dobar pazar u zimskom prelaznom roku, ali i da potvrdi visoke ambicije, a sada joj je Mladost za petama.

- Utakmica je mnogo bitna, jer nam je Mladost prišla na tri boda. Moramo da zapnemo svim snagama kako bismo se ispravili za propušteno. Sigurno da nijesmo očekivali ovakav učinak u nastavku sezone, ali želimo da pokažemo da možemo bolje. Vjerujemo, dakle, da će sve doći na svoje mjesto.

Mladost je kvalitetna ekipa koja je dobro vođena, a ukoliko ne pružimo maksimum - nemamo čemu da se nadamo - poručuje Gavrilo Petrović, štoper Zete.

Mladost je u prethodnom kolu na svom terenu neočekivano izgubila od Mornara, i pred duel na Trešnjici propustila priliku da se sa Zetom izjednači na tabeli i dođe u ravnopravan položaj u borbi za mjesto koje vodi u Evropu.- Bili smo unaprijed upisali bodove protiv Mornara, ali nijesmo znali da odgovorimo na njihov bunker. Promašili smo tri zicera u prvom poluvremenu, a nakon kazne iz jedine šanse, oni su još više stegli odbranu. Ipak, igramo dobro i kvalitetom ne zaostajemo ni za jednom ekipom u ligi, pa ćemo tako igrati i u Zeti.

Istina je da smo u prošlom kolu propustili priliku da pritisak prebacimo na rivala, ali šta je tu je. Idemo da se nadigravamo protiv kvalitetne ekipe, koja po meni ovog proljeća ne igra na nivou mogućnosti. Nadam se da je to loša forma Zete i da ćemo to znati da iskoristimo. Problem nam predstavlja povreda Sekulića, dok su duže odsutni Lončar i Vukčević.

Lično, najviše mi nedostaje Lončar, jer ostali naši vezisti imaju ofanzivne karakteristike, tako da sam spriječen da krenem više prema naprijed – kazao je Rade Petrović, iskusni vezista Mladosti.

Bonus video: