Zeta i Mogren sa otvorenim gardom na Trešnjici

Puno ambicija imaće Zeta i Mogren u današnjem obračunu na Trešnjici (14 časova), a bitka za treće mjesto koje garantuje plasman na evro-scenu trebalo bi da bude i najveći, takmičarski motiv.
53 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Novović, Foto: Vesko Belojević
Ivan Novović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 24.03.2012. 23:34h

Dva tima prezimila su na diobi trećeg mjesta, a na istim pozicijama su i nakon skromnog proljećnog učinka - i Zeta i Mogren ostvarili su po dva remija, a poraženi su od Rudara, odnosno Budućnosti u prethodnom kolu.

Današnji derbi pred TV kamerama na Trešnjici mogao bi, dakle, da se okarakteriše i kao popravni za oba rivala...

"Sigurno da smo loše krenuli u nastavku, tako da se nadam pobjedi kojom bismo pobjegli Mogrenu. Mislim da bismo sa tri boda prednosti u odnosu na njih bili puno bliži plasmanu na evropsku scenu", kaže Zarija Peličić, vezista Zete.

Zanimljivo da ekipa iz Golubovaca nije postigla pogodak u prva tri proljećna meča.

"To svakako nije karakteristično za nas, ali nadam se da ćemo proraditi u najbitnijem meču. Mogren je ove zime ostao bez puno fudbalera, ali sigurno da imaju kvalitetne mlade igrače i dobrog trenera. Mislim, ipak, da smo bolji i da ćemo to pokazati", zaključio je Peličić.

Za razliku od Zete, Budvani su proljeće dočekali sa drastično izmijenjenim timom, sa podmlađenim snagama... To, međutim, ne umanjuje evropske ambicije aktuelnog šampiona, koji je u minulom kolu poražen od Budućnosti na Lugovima (1:2).

"Idemo na pobjedu, a naši i ciljevi Zete se podudaraju u ovoj polusezoni. Čeka nas borba za treće mjesto, a naredna utakmica može i ne mora da bude ključna. No, pobjedom bismo svakako napravili dobar korak, odlijepili bismo se od Zete.

Vjerujem i da ćemo pružiti dobru igru kao protiv Budućnosti u prošlom kolu. Očekuje se otvorena utakmica, neće biti kalkulisanja, a nadam se da ćemo u takvoj igri biti uspješniji od Zete", rekao je Marko Bakić, kapiten Mogrena.

Ohrabrenje za Budvane je što ponovo mogu da računaju na defanzivca Radišića.

Zeta – Mogren

Golubovci - Stadion Trešnjica. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Milutin Đukić (Cetinje). Početak u 14 časova (TV prenos).

Zeta (4-3-2-1): Ivanović - M. M. Radulović, Kaluđerović, M. B. Radulović, Novović - Peličić, Božović, Burzanović - Došljak, Knežević - Korać.

Mogren (4-3-2-1): Butorović - Ivanović, Kapisoda, Radišić, Krstić - Mirković, Tatar, Bakić - Đorđević, Ćulafić (Stevović) - Vujović.

Bonus video: