Zeta nije primila gol, Mornar nemoćan i sa igračem više

0 komentar(a)
Mladost - Zeta, Foto: Vijesti
Mladost - Zeta, Foto: Vijesti
Ažurirano: 24.02.2015. 21:16h

Tradicije postoje da bi se rušile. Baš kao i rezultatske serije. Po prvi put u ovogodišnjem šampionatu, Zeta nije primila gol na gostovanju. Ali nije srušila neugodnu tradiciju u Baru.

Ni u sedmom međusobnom okršaju na „ Topolici“, Golubovčani nisu slavili. Sa druge strane, Mornar je više od pola sata imao igrača više (u 58. minutu isključen je Dujković zbog nesportskog udaranja Pejovića), ali do ozbiljnije prilike tim Mladena Vukićevića nije mogao doći. Podjelom bodova mogu biti zadovoljni svi, u fudbalskoj predstavi koja će brzo biti zaboravljena.

Gosti su više od igre imali u prvom poluvremenu. Već u 5.minutu Ivanović je zaustavio pokušaj Vlaisavljevića. Par minuta kasnije ponovo su pokušali Golubovčani. Udarac Kukuličića sa 15 metara nije bio precizan.

U 23.minutu domaći su tražili kazneni udarac nakon gužve u šesnaestercu, i eventualnog igranja rukom nekog od defanzivaca Zete, arbitar Kaluđerović se nije oglasio. Deset minuta kasnije udarac je oprobao i kapiten Zete Burzanović- Ivanović je i ovoga puta bio dobro postavljen.

„Moram biti prezadovoljan osvajanjem boda, iako smo u drugom dijelu imali igračku prednost koju nismo uspjeli da valorizujemo. Sa druge strane, da budem iskren i rival je imao u prvom poluvremenu svoje prilike da makar sa 1:0 taj dio igre riješi u svoju korist. Najbitnije da nismo izgubili korak za rivalima“, rekao je trener Barana Mladen Vukićević.

U drugom dijelu viđena je prava uspavanka u kojoj ni jedan tim nije zabilježio udarac u okvir gola rivala. U 58. minutu, nakon nesportskog gesta veziste Dujkovića i udaranja Pejovića bez lopte, prvotimac Zete je morao ranije na tuširanje.

Mornar je od tog trenutka imao loptu više u svom posjedu, ali ozbiljnih prilika nije bilo. Jedina, prava viđena je tek u 90.minutu. Nakon sedmog kornera Zete, štoper Vujačić je slabo šutirao iz izgledne pozicije. I to je bilo sve.

„Kada ekipa više od pola sata ima igrača manje, a osvoji bod na gostovanju, moram biti zadovoljan. Ono čime nisam, jeste to što nijesmo riješili pitanje pobjednika već u prvom poluvremenu. Najvažnije je da smo sačuvali svoju mrežu, i idemo korak po korak", rekao je trener Zete Mladen Lambulić.

Mornar - Zeta 0:0

Bar - Stadion SRC "Topolica". Gledalaca: oko 400. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje) , Vladan Todorović (Nikšić) . Žuti kartoni: Bubanja, Pejović (Mornar), Vukčević (Zeta). Crveni kartoni: Dujković (Zeta) u 58. minutu.

Mornar: S. Ivanović, B. Ivanović, Mrvaljević, Bubanja, B. Merdović (od 70. Leković), Bogdanović, Jovančov, Kalezić (od 76. L. Merdović), Karadžić, Vukmarković (od 40. Pejović ), Marković.

Zeta: Petković, Cavnić , Vujačić , Šofranac , Vlaisavljević (od 90+2 Radulović), Burzanović, Vukčević (od 54. Kopitović), Videkanić, Dujković, Jakšić , Kukuličić (od 90. Škrijelj).

Bonus video: