Zeta osvojila bodove u Petrovcu

Najbolji strijelac prvenstva pogodio je mrežu Popovića u 4. i 9. minutu, prvi na ubacivanje Kovačevića, drugi nakon centaršuta Klikovca
0 komentar(a)
Orlandić, Foto: Zoran Đurić
Orlandić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.09.2013. 08:28h

Zeta više nije domaćinska ekipa - izabranici Mladena Vukićevića slavili su juče u Petrovcu, pa su uz tri prethodna trijumfa na domaćem terenu ostali sami na sjajnoj, trećoj poziciji na tabeli.

Petrovčani su šokirani u uvodu meča, nakon pravog “blic-kriga” gostujućeg sastava u režiji Petra Orlandića.

Najbolji strijelac prvenstva pogodio je mrežu Popovića u 4. i 9. minutu, prvi na ubacivanje Kovačevića, drugi nakon centaršuta Klikovca.

Ispostavilo se da je briljantno otvaranje domaćina odlučilo meč na renoviranom stadionu pod Malim brdom, jer Petrovčani nakon gola Vujačića za 1:2 u 15. minutu, više nisu mogli da se vrate u igru.

"Sjajno smo počeli meč, što je i odlučilo. Kada je Petrovac smanjio odlučili smo da u nastavku pokušamo da sačuvamo minimalnu prednost, da stanemo pozadi i čekamo šansu iz kontranapada. Taktički smo dobro odigrali", prokomentarisao je Vukićević poslije meča.

Petrovac je dominirao u nastavku, ali je bilo premalo prilika pred golom gostiju da bi se promijenio rezultat.

U stopostotnoj šansi bio je samo Ivan Jablan, koji je u 62. minutu poslao loptu iznad prečke sa desetak metera.

Kako se bližio kraj otvarao se prostor za goste, koji su u finišu preko Miljana Vlaisavljevića imali šansu da postignu i treći gol. Ipak, dovoljna su im bila dva...

"Znali smo da je Zeta odlična u napadu, ali nismo našli načina da zaustavimo njihovog najboljeg igrača Orlandića, koji je maltene sam dobio utakmicu. Nažalost, u drugom poluvremenu nije bilo osmišljenih akcija da bismo izjednačili rezultat", kazao je Rudolf Marčić, trener Petrovca.

Petrovac - Zeta 1:2 (1:2)

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Gledalaca: 300. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Milutin Đukić (Cetinje), Srđan Korać (Bar). Strijelci: Vujačić u 15. minutu za Petrovac, Orlandić u 4. i 9. minutu za Zetu. Žuti kartoni: Šofranac, Grbović, Jablan i Lakić (Petrovac).

Petrovac: Popović 6, Mrvaljević 6, Šofranac 6, Grbović 6, Pejaković 6, Golubović 6 (Marković), Vujačić 6,5, Jablan 5,5 (Kruščić), Đukić 5,5 (Muhović), Ivanović 5,5, Lakić 5,5.

Zeta: Ivanović 7, M.Radulović 7, Otašević 6,5 (Mović), Kalačević 6,5 (S.Vukčević), Orlandić 8, Klikovac 7 (Čolović), Dujković 6,5, Cavnić 7, Došljak 7, Vlaisavljević 7, M.B.Radulović 6,5.

Bonus video: