Zeta u Sarajevu: Nagradna utakmica

Zećani su posljednji Mohikanci domaćeg fudbala, nakon ispadanja Budućnosti, Čelika i Rudara.
52 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 02.08.2012. 10:28h

Dva puta je Zeta ovog ljeta vraćala sa gostujućeg terena dobar rezultat za revanš. Od ubjedljive pobjede protiv Pjunika u Jerevanu (3:0) do vrlo aktivnih 2:3 protiv finskog JJK-a iz Jivaskile.

Da li će tako biti i treći put vidjeće se večeras u Sarajevu, tek izabranici Rada Vešovića žele da i sa najtežeg i najatraktivnijeg evropskog gostovanja ove sezone obezbijede dobar zalog za uzvratnu utakmicu, koja se narednog četvrtka igra u Podgorici.

Ekipa iz Golubovaca već je napravila podvig nakon što je postala prvi crnogorski tim koji je istog ljeta preskočio dvije prepreke na evrosceni. Obračun sa Sarajevom, nekada čuvenom ekipom iz bivše jugoslovenske lige, Koraću i drugovima poslužiće i kao neka vrsta nagradne utakmice za sve evropske pobjede ove sezone.

Jer, malo je ko vjerovao da će jedan crnogorski tim zagaziti u avgust na evropskoj sceni. Zećani su posljednji Mohikanci domaćeg fudbala, nakon ispadanja Budućnosti, Čelika i Rudara.

Pred ispunjenim tribinama stadiona “Asim Ferhatović Hase” (legendarni igrač Sarajeva iz 60-ih, opjevan u pjesmi “Zabranjenog pušenja”), mnogi mladi fudbaleri Zete imaće sjajnu priliku da igraju i uživaju u ambijentu kakav još nisu doživjeli.

Crnogorski predstavnik, takođe, nije bez šansi u rezultatskom smislu i to je ono što meču u olimpijskom centru na Koševu daje posebnu draž.

Sarajevo je favorit, i po tradiciji, i po rejtingu, i po rezultatima u Evropi posljednjih godina, ali su fudbaleri Zete svjesni da na terenu i nije tolika razlika.

Vešovićeva četa će pokušati da odoli početnom pritisku popularnih “pitara” na terenu i na tribinama. Ako u tom periodu ne primi gol, imaće veću šansu da ostvari dobar rezultat.

Veliki problem za Zetu moglo bi da predstavlja odsustvo dva prva golmana, duže odsutnog Ivanovića i “svježe” povrijeđenog Bulatovića. Na gol će, kao i u revanšu protiv Finaca, treći golman Davor Brnović.

Meč u Sarajevu počinje u 21 sat, a sudi Grk Anastasios Kakos. Oba tima već su preskočila po dvije prepreke - Sarajevo malteški Hibernijans i bugarski Levski, a Zeta Pjunik i JJK.

Sarajevo - Zeta

Sarajevo - Stadion “Asim Ferhatović Hase”. Sudija: Anastasios Kakos (Grčka). Početak u 21 sat.

Sarajevo (4-3-2-1): Adilović - Tadejević, Belošević, Torlak, Dupovac - Šunjevarić, Zlatković, Sesar - Husejinović, Suljić - Hadžić.

Zeta (4-4-2): Brnović - M. M. Radulović, Vujačić, M. B. Radulović, Novović - Zlatičanin, Burzanović, Božović - Došljak, Boljević - Korać.

Bonus video: