Zeti trebaju bodovi kao dobra uvertira za Kup

"Pokušaćemo da trijumfom sačuvamo dobru atmosferu pred revanš sa Rudarom.", kaže Zarija Peličić, vezista Zete.
0 komentar(a)
Zecani, Foto: Boris Pejović
Zecani, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.04.2011. 07:43h

Promjenljiva forma i skromniji bodovni učinak u nastavku sezone doprinijeli su da Zeta isključivo razmišlja kako da sačuva četvrto mjesto (taj cilj je, međutim, puno bliži nakon pobjede nad ekipom Mladosti u prošlom kolu).

Ekipa Dejana Vukićevića sa dosta ambicija dočekuje Mornar u novom okršaju na Trešnjici. Zeta je prije nekoliko dana poražena od Rudara u prvom okršaju u polufinalu Kupa u Pljevljima, tako da će pokušati da popravi sliku u današnjem meču.

"Pokušaćemo da trijumfom sačuvamo dobru atmosferu pred revanš sa Rudarom. Biće teško protiv Mornara koji se bori za opstanak, ali i mi ćemo sigurno imati veliki motiv i želju za pobjedom. Igramo važan meč, vjerujem da ćemo slaviti", kaže Zarija Peličić, vezista Zete.

Trener Vukićević ne može da računa na Balšu Božovića, koji ima parne kartone.

U prethodna četiri kola fudbaleri Mornara su ostvarili tri trijumfa i jedan remi. Bodovni saldo od 13 osvojenih bodova odveo ih je iz opasne zone u kojoj su tavorili od samog starta šampionata. Novo iskušenje u Golubovcima nameće samo po sebi imperativ novog pozitivnog rezultata za još mirniji pristup u samoj završnici šampionata. Mornar na teško gostovanje odlazi bez dva stuba odbrane, kapitena Vukovića i desnog beka Tomaševića.

"Veliki je hendikep za ekipu izostanak dva ključna igrača u zadnjoj liniji. Alternativa ima i iskreno vjerujem da će oni biti i pravo riješenje u defanzivi. Zeta je odlična ekipa, možda malo umorna od iskušenja u Kupu i sa pogledom prema predstojećem revanšu, ali i jasnom ambicijom da ulogu favorita opravda pred domaćim navijačima. Mi smo pokazali da znao da odigramo na rezultat i nema sumnje da će tako biti i ovoga puta - istakao je pomoćni trener Aleksandar Milić, koji je zbog obaveza prvog stratega Borisa Ljutice prema kadetskoj reprezentaciji radio sa ekipom u prethodnom periodu.

Bonus video: