Zetini mladići bez straha na favorita

Zeta večeras (20.30) dočekuje MOL Fehervar, mađarskog vicešampiona
1452 pregleda 0 komentar(a)
Zetu ne sputava uloga autsajdera, Foto: Filip Roganović
Zetu ne sputava uloga autsajdera, Foto: Filip Roganović

Zeta večeras pod Goricom (20.30) počinje evropsku priču protiv MOL Fehervara, mađarskog vicešampiona, koji je veliki favorit u dvomeču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Crnogorski predstavnik, ipak, ne želi da ga uloga autsajdera sputava, već da mu bude prednost.

"Vjerujem da naša mladost nema strah i da ćemo to pokazati protiv tima koji je apsolutni favorit. Svjesni smo protiv koga igramo, Fehervar je ekipa koja godinama napreduje, koja ima velike ambicije i koju vodi trofejni trener Marko Nikolić. Siguran sam da nas Mađari neće potcijeniti", rekao je trener Zete Dejan Roganović na pres konferenciji.

Zeta je na kraju prošle sezone ostala bez Nikole Krstovića (pojačao Crvenu zvezdu) i Igora Vujačića (Partizan), u međuvremenu je otišao i iskusni golman Stanislav Namaškou Azerbejdžan. Jasno je kao dan da Golubovčani u ovu sezonu ulaze oslabljeni. I to prilično...

"Spremni smo da afirmišemo neke nove mladiće, Zeta to uvijek radi. Zanima nas, naravno, i rezultat, ali realno nismo u situaciji da prijetimo Mađarima. Obećavamo veliku borbu, strpljenje, vidjećemo za šta će to biti dovoljno protiv tima koji je prošle godine pokazao da može da se nosi i sa rivalima mnogo jačima od sebe, poput Čelsija", kaže Roganović, koji ima dosta problema oko sastava tima:

"Novajlije Kođo i Sopo iz Rudara nisu u sastavu zbog administrativnih problema. Možda smo mogli i da dočekamo ovaj dvomeč kompletniji, ali sve je do ažurnosti. Idemo s ovim što imamo, vjerujem u momke koje imam na raspolaganju. U timu je i Jamoa, vidjećemo koliko može da pomogne, jer se kasno priključio pripremama, a ovo nisu mečevi za improvizacije", navodi Roganović.

Vezista Goran Milojko cijeni mađarskog vicešampiona.

"Da budemo iskreni, šanse su nam minimalne, ali borićemo se. Za ovu šansu smo igrali 10 mjeseci i zaslužili smo je. Moramo da budemo strpljivi, da iz jake odbrane čekamo šansu", rekao je Milojko.

Koji bi rezultat zadovoljio Zetu? Milojko nije mnogo razmišljao:

"Sve sem poraza je dobro pred revanš", zaključio je jedan od najboljih igrača Zete u prošloj sezoni.

Meč pod Goricom počinje u 20.30, cijena ulaznice je tri eura. Sudi Gruzijac Georgi Vadačkorija.

Nikolić: Dobro sam objasnio igračima šta nas čeka

MOL Fehervar teško može da potcijeni bilo koju crnogorsku ekipu, jer je trener Mađara Marko Nikolić, nekadašnji šef stručnog štaba, osvajač duple krune sa „crno-bijelima” 2017. godine. - Prve utakmice u sezoni uvijek mogu da budu komplikovane. Može da bude svega, jer timovi tek izlaze iz priprema, ali se nadam da smo spremni da opravdamo ulogu favorita - rekao je Nikolić. Zeta ima poštovanje Mađara, tvrdi Nikolić. - Pokušavam da objasnim igračima na kakve probleme možemo da naiđemo ako pustimo Zetu da se razigra i rastrči. Crnogorske ekipe imaju izvanredan mentalitet, daju sve i Zeta će sigurno, narodski rečeno, ići u kost - navodi Nikolić. Nekadašnji Videoton je prije šest godina na stadionu pod Goricom eliminisan od Mladosti u kvalifikacijama za Ligu Evrope. - I sada u timu ima igrača koji su nastupili u tom meču. Ta eliminacija nam nije glavna motivacija za ovu utakmicu, ali jeste opomena - naglasio je Nikolić. Još jedan bivši „partizanovac” predstavio se crnogorskim novinarima - napadač Marko Šćepović. - Došli smo da već u prvom susretu uradimo veći dio posla oko prolaska - kaže Šćepović.

Nikolić: Dobro sam objasnio igračima šta nas čeka

Bonus video: