Zidan: Biće posebno finale, ja sam Juventino u srcu

Za Zizua će finale u Kardifu biti posebno, jer će rival biti Juventus, klub u kome je stekao svjetsku slavu i reputaciju najboljeg igrača na svijetu, koju je zatim potvrdio i igrajući za Real
0 komentar(a)
Zidan, Foto: Reuters
Zidan, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.05.2017. 21:30h

Zinedin Zidan je trener samo 17 mjeseci, a već je dva puta u finalu Lige šampiona.

I to dva puta zaredom, što je posljednji uspio Helenio Herera, čuveni trener Intera, davne 1964. i 1965.

Za Zizua će finale u Kardifu biti posebno, jer će rival biti Juventus, klub u kome je igrao od 1996. do 2001. godine, stekao slavu i reputaciju najboljeg igrača na svijetu, koju je zatim potvrdio i u Realu.

"Čeka nas veliko finale, vrlo emotivno za mene. Poseban je osjaćaj sastati se sa Juventusom, jer sam ja crno-bijeli u srcu. To je klub u kome sam postao čovjek, sazrio kao osoba i kao igrač. Ne bih rekao da smo favoriti, jer je Juventusu teško dati gol, a teško ga je i sačuvati od napadača kakve ima Juve. Ali, ima vremena do tada, čeka nas dosta posla u šampionatu", kazao je Zidan.

Real je lider Primere, ima isti broj bodova kao Barselona, koja do kraja ima dva meča, jedan manje od "kraljevskog kluba".

Real je posljednji put istovremeno bio prvak Španije i Evrope 1958. godine - da li je Zidan čovjek koji će promijeniti istoriju.

Bonus video: