Zidan: Nema favorita u madridskom finalu

"Razočaran sam, jer smo odigrali dvije tijesne utakmice sa vrlo malo šansi. Nije bilo igrača koji su pravili razliku, presudila je sitnica", kazao je Manuel Pelegrini, trener Sitija
5 komentar(a)
Real Madrid, Foto: Reuters
Real Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.05.2016. 21:26h

Real i Atletiko ponovo će igrati u finalu Lige šampiona.

U Milanu, 28. maja - baš kao u Lisabonu dvije godine ranije. Još jedan madridski derbi na najvećoj mogućoj sceni. „Kraljevski klub” će igrati za 11. titulu prvaka Evrope, a „kolćonerosi” za prvu evropsku zvjezdicu.

"Hvala navijačima, mnogo su nam pomogli. Nije bilo lako, rezultat je takav da smo mogli da patimo. Sada smo srećni i uživamo. Međutim, nismo još ništa osvojili. Nema favorita protiv Atletika u finalu", kazao je Zinedin Zidan, trener Reala.

Real je u revanšu protiv Mančester sitija uradio ono što nije u prvoj utakmici, jedan jedini gol, i to autogol, bio je dovoljan za finale. Centaršut Bejla u 20. minutu Fernando je skrenuo u sopstvenu mrežu.

Više nego zasluženo Madriđani su prošli dalje, iako rezultat dvomeča odiše neizvjesnošću.

Jer, za 180 minuta polufinala engleski tim je stvorio samo jednu šansu, i to u finišu prvog poluvremena revanša, kada je šut Fernanda iz dobre pozicije zakačio stativu.

"Eliminisali smo veliki klub, a čeka nas još jedno veliko finale. Morali smo da ostanemo skoncentrisani i ujedinjeni do kraja, jer nismo smjeli da napravimo grešku", kazao je Serhio Ramos, defanzivac Reala.

Uprkos razlici u kvalitetu, koja je bila očigledna u oba meča, Real je strepio do kraja revanša, valjda samo zbog toga što Kristijano Ronaldo nije igrao prvu, a Karim Benzema drugu utakmicu.

"Mogli smo lako da budemo u finalu, ali je Real iskontrolisao utakmicu. Dali su nam srećan gol i to je bilo to. Aguero je u finišu imao dobar pokušaj, očigledno ne dovoljan. Da li smo mogli više u ove dvije utakmice? Ne znam", kazao je Džo Hart, golman Sitija.

Real nije bio spokojan do kraja valjda i zbog toga što upravo Hart bio sjajan i u revanšu. Nije bio spokojan, jer Modrić u gol-šansi nije bio koncentrisaniji, jer Bejl nije bio za centimetar precizniji (prečka)...

U normalnim okolnostima ekipa Manuela Pelegrinija bila bi „gotova” mnogo prije kraja, a i šansu koju je dočekala - da joj je u finišu dovoljan gol - ispucala je više nego traljavo. Sporim i bezidejnim napadima, bez imalo dinamike i mašte - odbrana Reala nije ni bila na pravom iskušenju.

"Razočaran sam, jer smo odigrali dvije tijesne utakmice sa vrlo malo šansi. Nije bilo igrača koji su pravili razliku, presudila je sitnica. Nismo imali problema u defanzivi, kako neki pričaju, imali smo problema u kreaciji, baš kao i naš protivnik", kazao je Pelegrini,

U finale je, na kraju, prošao veliki klub. Iako je bilo samo 1:0 u dvomeču, Siti nije bio dorastao protivnik Realu.

Bonus video: