Žiru nadmašio Zidana: "Trikolori" slavili protiv Holandije

Ukrajina je sjajno startovala u B Ligi nacija, pošto je danas u 2. kolu grupe 1 slavila protiv Slovačke u Ljvovu sa 1:0
0 komentar(a)
Olivije Žiru, Foto: Reuters
Olivije Žiru, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.09.2018. 20:58h

Svjetski prvak Francuska zabilježila je prvu pobjedu u A Ligi nacija. "Trikolori" su sa 2:1 slavili protiv Holandije, koja je debitovala u ovom takmičenju. Francuzi nisu, jer su prije četiri dana odigrali bez golova na gostovanju Njemačkoj u grupi 1 A LIge nacija.

Domaćina je protiov "lala"u vođstvo doveo Kilijan Mbape iz neposredne blizine nakon sjajne asistencije Matuidija u 14. minutu. "Lale" su bile nemoćne u prvom poluvremenu, ali su početkom nastavka napravile sjajan pritisak. Uspjeli su da se primaknu golu i nakon promašaja Vajnalduma u 65. minutu, sijevnula je nova dobra akcija. Tete je ubacio a Rajan Babel pogodio sa peterca u 67.

Nakon gola je Francuska pokazala klasu, pristisla je i kao nagrada je došla pobjeda. Benjamin Mendi je ubacio na deset metara, a Olivije Žiru je bio spretniji od Van Dajka u 75. minutu i efektno postigao 32. gol u reprezentaciji, jedan više od Zinedina Zidana.

Više od njega imaju samo Anri (51), Platini (41) i Trezege (34).

Ukrajina je sjajno startovala u B Ligi nacija, pošto je danas u 2. kolu grupe 1 slavila protiv Slovačke u Ljvovu sa 1:0.

Ukrajina je startni duel dobila u Češkoj sa 2:1, pa su izabranici Andreja Ševčenka napravili veliki korak ka direktnom plasmanu na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

U utaikmici ravnopravnih rivala viđena je oprezna igra, ali je Škrinjar bio neoprezan u duelu sa Cigankovim, koji je tek ušao u igru i po mišljenju grčkog sudije Sidiropulosa skrivio je penal.

Iako je golman Dubravka pogodio gdje će da šutira Andrej Jarmolenko, udarac je bio isuviše jak i lopta je od ruku golmana završila u mreži u 81. minutu.

Utakmica je odigrana pred praznim tribinama, a domaći Savez strahuje i od nove kazne Uefe, pošto su ukrajinski navijači pravili nerede na gostovanju u Češkoj.

Danska je izišla iz krize oko sporenja o komercijalnim ugoborima igrača i Saveza, pa je snagu najajče selekcije Age Hareidea osjetio Vels. Domaćin je slavio sa dva gola Eriksena, u 32. pa sa penala u 63. minutu. Danska je debitovala u B Ligi nacija, dok je Vels u prvom kolu bio bolji od Republike Irske sa 4:1.

C Ligu nacija danas je obilježila druga pobjeda Bugarske. Nakon slavlja u Sloveniji (2:1), Bugari su golom Vasiljeva u 59. minutu kaznili Norvešku za promašaje. Bugarska je pred svojom publikom došla do tri boda iz prvog šuta u okvir gola, a protiv Slovenije su oba udarca bila neodbranjiva. Slovenija je doživjela i drugi poraz, identičnim rezultatom. "Zmajčeki" su poveli na Kipru,koji je preokretom slavio prvi trijumf. Kipar je u prvoj utakmici izgubio u Norveškoj sa 2:0.

U D Ligi nacija Makedonija je slavila u oba duela. Danas u Skoplju je golovima Aloiskog sa penala u 13. i Gorana Pandeva u 59. minutu, Makedonija dobila Jermeniju, identično kao i Gibraltar na gostovanju u prvom krugu. A Gibraltar je izgubio i drugu utakmicu, na gostovanju Lihtenštajnu sa 2:0.

I Gruzija je u D Ligi nacija savladala Letiopniju a jedini gol sa penala u 77. minutu je psotigao Okriašvili.

Bonus video: