Zlatičanin: Očekuje me žestok okršaj (VIDEO)

Bokserski spektakl u Podgorici direktno će večeras od 19 sati prenositi TV Vijesti
16637 pregleda 4 komentar(a)
Zlatičanin i Murzabekov na zvaničnom mjerenju
Zlatičanin i Murzabekov na zvaničnom mjerenju
Ažurirano: 10.11.2019. 18:13h

U povratku na put uspjeha u reviji u glavnom gradu "Bokserski spektakl - Podgorica 2019", bivši profesionalni prvak lake kategorije u WBC verziji, Dejan Zlatičanin nada se pomoći domaće publike.

Njegova borba protiv Rusa Višhana Murzabekova, u 10 rundi za rejting, biće posljednja u reviji koja će večeras od 19 sati početi u SC "Morača".

Zlatičanin se nakon neuspjeha u posljednjoj borbi u Americi, vratio starim metodama rada kod trenera Slobodana Anđelića u Ljubljani.

"Spreman sam, ali i svjestan da me očekuje žestoka borba. Rival je opasan, boksuje sličnim stilom kao ja i nadam su da ću biti bolji. Pogortovo pred svojom publikom nakon osam godina. Boksovao sam u Njujorku, Las Vegasu..., ali domaći ring je nešto drugo. Jako sam srećan što opet boksujem pred svojom publikom i potrudiću se da im priuštim spektakularnu borbu. U toj sali me preplave posebne emocije", kazao je Zlatičanin.

"Mislim da sam psihički pripremljen nakon neočekivanog poraza od Ramiresa, gdje sam dotakao dno, nakon što sam u karijeri dosegao i vrh. I sada nemam šta da izgubim", rekao je 35-godišnji Zlatičanin na zvaničnom mjerenju.

Osim glavne borbe, u "Morači" će u čarima plemenite vještine publika moći da uživa u još tri borbe. U prvoj u šest rundi Andrej Pešić iz Srbije će za rivala imati Njemca Patriha Linkerta.

I druga borba predviđena je u šest rundi, a boksovaće brat bivšeg WBC prvaka, Momčilo Zlatičanin sa Rusom Vladislavom Frezeom. Obojica su na mjerenju imala 100 grama ispod granice poluveltera.

Treća borba biće novo iskušenje za mladog Novljanina Dilana Prašovića, koji je slavio u 11 dosadašnjih borbi. Njegov rival Njemac Rad Rašid ima veće iskustvo, jer je 17 puta slaviuo uz šest poraza u profi ringu.

"Spreman sam maksimalno i žao mi je što moj trener neće biti tu. Protivnik, vidim da je spreman i da neće biti lako. Iz samog skora se da zaključiti da je Rašid iskusniji bokser, ali pozivam publiku da dođe i uživa jer i ja sam spreman za borbu", kazao je Prašović koji će boksovati osam rundi.

Na žalost ljubitelja borbi u magičnoim četvorouglu, Nikola Sjekloća je morao otkazati borbu protiv Francuza Kevina Tomasa Kožana.

"Uzalud mjeseci pripreme, jer sam u procesu liječenja i bio bi isuviše veliki rizik. U pitanju je jako neprijatna gnojna angina", objasnio je trofejni Budvanin.

Zato se organizator pobrinuo da mesto u ringu dobiju Pešić i Linkert.

Bokserski spektakl u Podgorici direktno će večeras od 19 sati prenositi TV Vijesti, a cijena ulaznice u "Morači" iznosi pet eura.

Bonus video: