Zof: Dovođenje Vučinića je pravi potez Juventusa

"Vučinić je vrhunski fudbaler i direktor Juventusa Bepe Marota je napravio odličan posao ovim transferom", naveo je Zof.
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2011. 20:58h

Legendarni italijanski golman Dino Zof ocijenio je danas da je uprava Juventusa napravila odličan potez dovođenjem crnogorskog napadača Mirka Vučinića iz Rome.

Vučinić je prije nekoliko dana potpisao četvorogodišnji ugovor sa Juventusom, a Roma je na ime obeštećenja zaradila 15 miliona eura.

"On je veliko pojačanje. Nije bio toliko skup ako uporedimo sa nekim drugim zvijezdama prelaznog roka. (Havijer) Pastore je prešao iz Palerma u PSŽ za čak 42 miliona eura", rekao je Zof italijanskim medijima.

Vučinić je prethodnih pet godina za Romu odigrao 200 utakmica i postigao 63 gola.

"Vučinić je vrhunski fudbaler i direktor Juventusa Bepe Marota je napravio odličan posao ovim transferom", naveo je Zof.

Prije Vučinića, u ovom prelaznom roku Juventus je doveo petoricu novih igrača: Mikelea Pacijencu, Reta Ciglera, Andreu Pirla, Artura Vidala i Stefana Lihtštajnera.

"Vjerujem da će Juventus imati dobre rezultate ove sezone. Svakako ne može gore od prošle sezone", kazao je Zof podsjetivši da je torinski klub prošle sezone osvojio sedmo mjesto u prvenstvu Italije i nije izborio plasman u evropska takmičenja.

"Ova nova ekipa napravljena je na pametan način sa ciljem da vrati prepoznatljiv Juventusov stil igre. Ne znam da li mogu do titule, ali najmanje što moraju da postave kao cilj je osvajanje trećeg mjesta", zaključio je Zof koji je branio za Juventus od 1972. do 1983. godine.

Bonus video: