Žonas najavio još brži gol protiv Čelzija - Vijesti.me
JURI REKORD

Žonas najavio još brži gol protiv Čelzija

\"Nema problema, protiv Čelzija ću da postignem gol za devet sekundi. Biću brži od Makaja i obezbijediću svom timu plasman u drugu fazu takmičenja\", kazao je brazilski napadač listu As.

Žonas
Žonas (Foto: Reuters)

Fudbaler Valensije Žonas kazao je da će u narednoj utakmici Lige šampiona protiv Čelzija postići još brži gol nego što je to učinio u duelu sa Bajerom iz Leverkuzena, prenijeli su danas španski mediji.

On je u utorak savladao golmana njemačkog tima poslije samo deset sekundi i pet stotinki, čime je postigao drugi najbrži gol u istoriji Lige šampiona.

Rekord je postavio Holanđanin Roj Makaj 2007. godine, kada je igrajući za Bajern Minhen dao gol Real Madridu poslije 10.12 sekundi.

"Nema problema, protiv Čelzija ću da postignem gol za devet sekundi. Biću brži od Makaja i obezbijediću svom timu plasman u drugu fazu takmičenja", kazao je brazilski napadač listu As.

On je ocijenio da je Makajev gol bio brži, pošto je Holanđanin šutirao sa manje udaljenosti.

"Golovi su slični, jer smo obojica iskoristili protivnikovu grešku. Ja sam, međutim, šutirao sa veće distance pa je lopta duže putovala", rekao je žonas.

On je u utorak iskoristio loše ispucavanje golmana Bajera Bernda Lena i savladao ga udarcem po zemlji sa 18 metara, dok je Makaj bio precizan sa 11 metara.

Valensija je u 4. kolu Grupe E kao domaćin pobijedila Bajer Leverkuzen sa 3:1, čime je održala šansu da može do plasmana u drugu fazu Lige šampiona.

Španski klub je dva kola prije kraja treći na tabeli sa pet bodova, tri manje od vodećeg Čelzija. Drugi je Bajer sa šest, a četvrti Genk sa dva.