Zoran Mamić stigao u Podgoricu po Stefana Milića, Budućnost ga nije dala Salcburgu, neće (za sada) ni Dinamu?

Prelazni rok u Hrvatskoj završava se sjutra u ponoć i to je razlog zašto je nekadašnji napadač "modrh", brat alfe i omege Dinama Zdravka Mamića, posegao do Podgorice.
21566 pregleda 8 komentar(a)
Stefan Milić, kapiten Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Stefan Milić, kapiten Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.02.2020. 19:37h

Sportski direktor zagrebačkog Dinama Zoran Mamić doputovao je u Podgoricu da pokuša da završi transfer kapitena Budućnosti Stefana Milića, saznaju "Vijesti".

Prelazni rok u Hrvatskoj (kao i u Crnoj Gori) završava se sjutra u ponoć i to je razlog zašto je nekadašnji napadač "modrh", brat alfe i omege Dinama Zdravka Mamića, posegao do Podgorice.

On drugi put boravi u Crnoj Gori povodom Stefana Milića, kojeg je krajem ljeta gledao na prvenstvenoj utakmici između Petrovca i Budućnosti pod Malim brdom.

Podgoriči klub prije nekoliko dana, kako su već pisale "Vijesti", nije želio da pregovara sa Red Bul Salcburgom, iako su Austrijanci navodno bili spremni da ponude 800 hiljada eura, što bi bio najveći transfer iz Budućnosti u posljednjih 15 godina.

Zoran Mamić, sportski direktor Dinama
Zoran Mamić, sportski direktor Dinama

Dosadašnji najveći transfer realizovan je takođe na relaciji Podgorica - Zagreb: Fatos Bećiraj je 2010. prodat Dinamu za 650 hiljada eura.

Ne zna se koliko sada nudi Dinamo, ali teško da bi mogao da ponudi više od Salcburga, kao što je teško očekivati da podgorički klub pretposljednjeg ili posljednjeg dana prelaznog roka mogao da se odrekne najtalentovanijeg fudbalera.

Milić nije samo značajan u odbrani Budućnosti, već je značajan i zbog toga što je jedini standardni fudbaler u timu koji ima manje od 21 godinu, što je kvota koju crnogorski prvoligaši moraju da ispune na svakom meču u prvenstvu.

Ako sada proda Milića, pitanje je kako bi Budućnost ispunila taj uslov - morao bi da igra neko mladi i neafirmisani, a slijedi borba za titulu.

Zato je vjerovatnije da bi čelnici dva kluba mogli da dogovore neki posao za ljeto - da Milić ostane da osvoji titulu, a onda da ide dalje...

Dinamo, iaonako, pravi strategiju za ljeto - nastupajući jesenas u Ligi šampiona nije uspio da izbori proljeće u Evropi, a jedini rezultatski cilj ove sezone su trofeji u Hrvatskoj.

To ne bi trebalo da bude problem, jer Dinamo ima 12 bodova prednosti na vrhu u odnosu na drugoplasirani Hajduk.

Bonus video: