Žrijeb plej-ofa Lige nacija: Ako prođe Norvešku, Srbija domaćin, Kosovo ili Makedonija gostuju u finalu

Sve utakmice polufinala baraža igraće se 26. marta, dok će finala biti na programu 31. marta
4388 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Twitter
Ilustracija, Foto: Twitter
Ažurirano: 22.11.2019. 13:23h

U Nionu je danas obavljen žrijeb parova, koji će kroz plej-of Lige nacija pokušati da izbore plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Žrijebani su parovi u Ligi nacija A, gdje su Islandu pridruženi Bugarska, Rumunija i Mađarska, najbolje plasirane reprezentacije iz Lige nacija, koje nisu izborile vizu preko regularnih kvalifikacija.

U Ligi nacija C po istom principu uvršten je Izrael, koji je za protivnika izvukao Škotsku. Tu su još Srbija i Norveška.

Parovi u Ligi nacija B i D ranije su bili poznati, budući da nijedna od tih reprezentacija kroz regularne kvalifikacije nije izborila plasman na Evropsko prvenstvo.

Liga nacija A:

Kad je riječ o Ligi nacija A, Island će u polufinalu dočekati Rumuniju, dok drugi par čine Bugarska - Mađarska. Finale će se igrati u Sofiji ili Budimpešti.

Liga nacija B

Ovdje su parovi ranije bili poznati, jer nijedna selekcija nije kroz kvalifikacije obezbijedila odlazak na EURO. Parovi su Bosna i Hercegovina - Sjeverna Irska i Slovačka - Republika Irska. Danas je određeno da će domaćin finala biti Sarajevo ili Belfast.

Liga nacija C

U plej-ofu Lige nacija C, Škotska je danas dobila protvinika. Riječ je o selekciji Izraela, dok je ranije bilo poznato da drugi polufinalni par čin Norveška i Srbija. Finale se igra u Beogradu ili Oslu.

Liga nacija D

Kao u Ligi nacija B, ista situacija je i u Ligi nacija D. Parovi su poznati od ranije, a to su: Gruzija - Bjelorusija i Sjeverna Makedonija - Kosovo. Žrijebom je odlučeno da će se finale igrati u Tbilisiju ili Minsku.

Sve utakmice polufinala baraža igraće se 26. marta, dok će finala biti na programu 31. marta.

Žrijeb za grupe Evropskog prvenstva biće održan anredne subote.

Bonus video: