Zvanično: Anćeloti preuzeo Napoli

Italijanski mediji donose detalje: popularni Karleto je dogovorio trogodišnju saradnju (pominje se opcija 2+1) i zarađivaće po sezoni 6,5 miliona eura, tačno četiri puta više od plate koju je do sada imao Mauricio Sari
0 komentar(a)
Anćeloti i De Laurentis, Foto: Korijere delo sport
Anćeloti i De Laurentis, Foto: Korijere delo sport
Ažurirano: 23.05.2018. 17:56h

Karlo Anćeloti je novi trener Napolija, zvanična potvrda je stigla večera nakon niza sastanaka koje je obavio sa vlasnikom kluba Aurelijom de Laurentisom.

Italijanski mediji donose detalje: popularni Karleto je dogovorio trogodišnju saradnju (pominje se opcija 2+1) i zarađivaće po sezoni 6,5 miliona eura, tačno četiri puta više od plate koju je do sada imao Mauricio Sari.

Sve je, dakle, gotovo, u Napulju već vlada euforija i vjeruje se da je baš Anćeloti taj trener koji može Napolitancima da donese toliko željeni Skudeto.

U cijeloj priči je "stradao" Sari, trener koji je pola sata prije nego je Anćeloti promovisan dobio zahvalnicu od De Laurentisa putem Tvitera.

Sa Anćelotijem na klupi će, prenosi "Gazeta delo sport", sigurno biti i promijenjena uloga Napolija na evropskom tržištu i i vjeruje se da je iskusni stručnjak garancija da će prelazni rok biti mnogo dinamičniji nego što je bio slučaj prethodnih sezona.

Tako su spekulacije o novim akvizicijama već počele. Prvo pojačanje u Anćelotijevoj eri bi mogao da bude Arturo Vidal iz Bajerna, pominje se i Milanov Suso, te Mario Baloteli(istekao mu je ugovor sa Nicom) i Karim Benzema, koji je na izlaznim vratima Reala.

De Laurentis je tražio trenera koji ima šampionski DNK, a teško i da je mogao da pronađe boljeg od Anćelotija.

A šta će biti sa Sarijem? Prije nekoliko dana je izgledalo da ostaje, ali se situacija potpuno promijenila nakon što je izgleda došlo do nove svađe sa De Laurentisom.

Na stolu ima bogatu ponudu Zenita, opet je aktuelan i Čelsi koji traži nasljednikaAntonija Kontea, a navodno je zainteresovan i Monako u slučaju da klub napusti Leonardo Žardim.

Bonus video: