Zvanično: Najveći italijanski derbi pred praznim tribinama

Osim duela Juventusa i Intera, bez gledalaca biće odigrane i utakmice Milan - Đenova, Parma - SPAL, Sasuolo - Bolonja, Sampdorija - Verona, Udineze - Fjorentina.
3925 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Intera i Juventusa u prvom dijelu sezone, Foto: Beta/AP
Sa meča Intera i Juventusa u prvom dijelu sezone, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.02.2020. 10:20h

Koronavirus je pobijedio - derbi meč italijanskog šampionata, suset Juventusa i Intera u 26. kolu Serije A igraće se pred praznim tribinama u Torinu.

Taj duel na programu je u nedjelju u 20:45 časova. Biće to meč, koji bi na kraju mogao da odluči šampiona, a draž, koju svim utakmicama daju navijači, ovog će puta izostati.

Osim ove, bez gledalaca biće odigrane i utakmice Milan - Đenova, Parma - SPAL, Sasuolo - Bolonja, Sampdorija - Verona, Udineze - Fjorentina.

"Na snazi su mjiere koje zabranjuju bilo kakva javna okupljanja. Tako će biti sve do sljedeće nedjelje. U početku to se odnosilo na Lombardiju, Veneto i Pijemont. Sada je prošireno na Furlaniju, Emiliju Romanju i Liguriju. Za sve navedene regione važi zabrana sportskih predstava, s tim što će se pojedini ipak odigrati bez prisustva gledalaca", rekao je italijanski ministar sporta Vinćenco Spadafora.

U Italiji je od koronavirusa preminulo pet osoba, a najviše je pogođena Lombardija.

Bonus video: