Zvezda i Partizan nastavili trku

Pobjedu Zvezdi donijeli su Gelor Kanga iz penala u 82. i Srđan Plavšić u 90. minutu, a Vojvodina je od 70. imala igrača manje, posle isključenja Nikole Antića
82 pregleda 14 komentar(a)
Srđan Plavšić, Foto: Betaphoto
Srđan Plavšić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 30.04.2017. 18:57h

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su danas Vojvodinu na svom stadionu sa 2:0, tako da su posle 33 kola Super lige zadržali prvo mjesto na tabeli. Pobjedu Zvezdi donijeli su Gelor Kanga iz penala u 82. i Srđan Plavšić u 90. minutu, a Vojvodina je od 70. imala igrača manje, posle isključenja Nikole Antića. Zvezda ima 46 bodova, koliko i drugoplasirani Partizan, dok je Vojvodina treća sa 33.

Domaći fudbaleri su imali inicijativu tokom cijele utakmice igrane pred oko 16 hiljada gledalaca, ali uprkos brojnim prilikama nisu uspjeli da ozbiljnije ugroze golmana gostiju Emila Rockova, sve do penala. Arbitar Srđan Obradović je sudio penal posle prekršaja Marka Vukasovića nad Ričmondom Boaćijem, što je izazvalo veliko negodovanje gostujuće ekipe i stručnog štaba, a Kanga je potom rutinski savladao Emila Rockova.

Zvezda je posle isključenja Antića krenula u potpunu ofanzivu, ali nije uspijevala da probije odbrau Novosađana. Vojvodina je imala u prvom poluvremenu dobru priliku, ali nije bila blizu gola.

Fudbalerima Crvene zvezde do kraja utakmice nije bilo teško da sačuvaju prednost, a u 90. minutu su, posle odlične asistencije Boaćija, golom Plavšića postavili konačan rezultat.

Zvezda u sljedećem kolu gostuje Voždovcu, potom će dočekati Mladost, igrati protiv Javora u Ivanjici i u posljednjem kolu na stadionu "Rajko Mitić" protiv Radničkog.

Partizan dodao gas u drugom poluvremenu

Fudbaleri Partizana pobijedili su na svom terenu u Beogradu kruševački Napredak sa 3:1 i nastavili niz od 31 utakmice bez poraza u svim takmičenjima i preuzeli prvo mjesto na tabeli. Golove za Partizan postigli su Marko Janković u 47, Nebojša Kosović u 57. i Leonardo u 74. minutu. Jedini gol za Napredak postigao je Filip Kasalica u 90. minutu. To je 31. uzastopna utakmica u kojoj Partizan nije izgubio. Crno-bijeli su posljednji put izgubili 20. avgusta, protiv Spartaka u Subotici kada je bilo 1:2. Desetak hiljada navijača na stadionu u Humskoj u prvih 45 minuta nije imalo mnogo toga da vidi. Crno-bijeli su bili najopasniji u uvodim minutima meča kada su pokušavali Leonardo, Janković i Uroš Đurđević, ali su posle fudbaleri Napretka uspjeli da "umrtve" igru i da odguraju domaću ekipu od svog gola. U 32. minutu glavom je pokušao Bojan Ostojić, ali nije bio precizan. U finišu poluvremena crno-bijeli su imali sreće pošto je golman Filip Kljajić u samo nekoliko minuta dva puta bio nesiguran, ali Napredak to nije uspio da kazni. Izabranici Marka Nikolića su posle nešto više jednog minuta igre u nastavku poveli, a strijelac je bio Janković. Leonardo je šutirao sa lijeve strane, neko od igrača Napretka je odbio loptu, ali je ona stigla do Jankovića koji je sa desetak metara poslao iza leđa Nikole Petrovića. Deset minuta kasnije na semaforu je pisalo 2:0, a ovog puta je mrežu kruševačke ekipe pogodio Kosović. Janković je dodao loptu do Leonarda, a Brazilac je proslijedio do Kosovića koji je lijepo utrčao u kazneni prostor i pogodio sa pet-šest metara. Posle drugog gola crno-bijelih lopta je desetak minuta bila više u posjedu Napretka, ali izbranici Vuka Rašovića nisu opasnije zaprijetili. U 71. minutu Partizan je mogao da razriješi sve dileme oko pobednika, ali je Leonardo za malo bio neprecizan. Brazilac se, međutim, vrlo brzo iskupio, samo tri minuta kasnije – sjajno je pogodio mrežu Napretka iz slobodnog udarca sa oko 25 metara. Do kraja utakmice gol je postigao i Napredak, a strelac je bio Filip Kasalica. Partizan u narednom kolu gostuje Javoru, a Napredak dočekuje Radnički iz Niša.

Bonus video: