Zvezda izgubila triler u Bordou, Partizan prošao

Zvezda u nadoknadi sa igračem više primila gol za poraz od 3:2 i ispadanje iz Lige Evrope. Partizan dobio Tromzo 1:0 i osigurao grupnu fazu
10 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2012. 21:10h

Fudbaleri Crvene zvezde na volšeban način ostali su bez grupne faze Lige Evrope, nakon što su na gostovanju Bordou primili gol sa igračem više, u sudijskoj nadoknadi!

Golman Bajković je skrivio penal, a Gufran pogodio sa bijele tačke za konačnih 3:2 i veliko slavlje na stadionu "Šaban Dalma". Prvi meč u Beogradu završen je 0:0.

Zvezda je svoje šanse propustila i tokom regularnog toka meča, pošto je na poluvremenu vodila 1:0 (gol Mladenovića), a od 65. minuta igrala sa igračem više, nakon drugog žutog kartona Morisa-Belaja!

Francuzi su reagovali i sa desetoricom, Žusi je u 71. minutu glavom pogodio za 2:1, ali je Zvezda u 90. preko Mikića izjednačila na 2:2 i imala, činilo se, rezultat za prolaz. Ipak, nije izdržala do kraja...

Za razliku od Zvezde, Partizan je sačuvao vođstvo protiv Tromsa (1:0), izboreno golom Ivanova u 76. minutu. Crno-bijeli su tako zahvaljujući golima u gostima (u Norveškoj izgubili 3:2) izborili plasman u grupnu fazu Lige Evrope, u kojoj su posljednji put igrali prije dvije sezone.

Bonus video: