Zvezda nemoćna u Ređo Emiliji, Sasuolo brojao do tri

Sasuolo slavio sa 3:0 u prvom meču plej-of faze kvalifikacija za Ligu Evrope
15 komentar(a)
Zvezda, Foto: Beta-AP
Zvezda, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 18.08.2016. 21:42h

Fudbaleri Crvene zvezde ubjedljivo su izgubili u gostima od Sasuola - 3:0, u prvoj utakmici baraža za Ligu Evrope.

Strijelci za Sasuolo bili su Domeniko Berardi u 17, Mateo Politano u 41. i Gregoar Defrel u 69. minutu.

Revanš se igra za sedam dana u Beogradu.

"Teško je govoriti o kvalitetu ove ekipe zato što je sastavljana nedjelju dana prije početka kvalifikacija. Igrali smo protiv tima koji već dvije godine igra zajedno Seriju A. Ne možemo da se upoređujemo jer su daleko uigraniji od nas. Velika je razlika u kvalitetu izmedju dvije lige. Ako to ne vidite, pogledajte malo bolje", rekao je trener Crvene zvezde Miodrag Božović novinarima poslije utakmice u Ređo Emiliji.

Zvezda tako najvjerovatnije neće dočekati septembar u Evropi i grupnu fazu Lige Evrope, a Božović je naveo da "niko neće snositi konsekvence" poslije utakmice.

"Nismo bili na nivou na kom možemo da budemo. Ali, Sasuolo nas je primorao da griješimo. Svako igra onoliko koliko mu protivnik dozvoli", kazao je Božović, istakavši da "dok postoji šansa i mogućnost mora da vjeruje" da Zvezda može da prođe u grupnu fazu Lige Evrope.

"Zvezda nije devet godina igrala u Evropi. Zaboravili smo kako izgleda igrati u Evropi. To je trenutno realna slika", rekao je Božović.

Upitan da li duguje izvinjenje navijačima, Božović je odgovorio da novinari ne treba da miješaju navijače u utakmicu.

"Treba da postaviš pitanje u vezi utakmice, a da ostaviš navijače izvan toga. Sad ću da odem i da idem svima pojedinačno da se izvinjavam", rekao je on.

Božovića je uvrijedilo pitanje jednog novinara koje je glasilo: "Da li Pablo Mouče ima klauzulu u ugovoru da igra 60 minuta jer bi ga rođeni otac zamijenio poslije 30".

"Nemoj da postavljaš takva pitanja jer si bezobrazan, postavi mi pitanje o utakmici. Nema to u ugovoru i to dobro znaš, nemoj da se sprdaš", ljutito je odgovorio Božović.

Trener Sausuola Euzebio di Franćesko kazao je da je njegov tim trebao ubjedljije da slavi.

"Veoma sam zadovoljan, ali nas čeka još 90 minuta u Beogradu. Samo su naše zasluge za ovakav rezultat. Ljut sam što nismo ubjedljivije pobijedili, trebalo je da damo najmanje četiri gola", rekao je Di Franćesko novinarima.

Isto kao i Zvezda proveo se i drugi srpski predstavnik - Vojvodina je na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu potučena od holandskog AZ Alkmara sa 3:0.

Splitski Hajduk poražen je u Tel Avivu od Makabija sa 2:1, ali ima šansi u revanšu u Splitu narednog četvrtka da se domogne grupne faze.

Zagrebačka Lokomotiva je na Maksimiru gubila od Genka 2:0, ali je iščupala 2:2, dok je makedonska Škendija tek u sudijskoj nadoknadi pala na gostovanju Gentu u Belgiji (2:1).

Bonus video: