Zvezda pješice u Litvaniji, Kluž čeka Alaškert ili Sutjesku

Zvezda protiv slovačke Trnave u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, Dinamo Zagreb protiv kazahstanske Astane
0 komentar(a)
Zvezda, Foto: Beta
Zvezda, Foto: Beta
Ažurirano: 01.08.2018. 19:40h

Šampioni Srbije i Slovačke, Crvena zvezda i Spartak Trnava, sastaće se u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Pobjednik tog dvomeča osiguraće plasman u grupnu fazu Lige Evrope i dobiće šansu da se bori za plasman u grupnu fazu Lige šampiona, dok će poraženi imati još jednu šansu da se plasira u LE.

To je povoljan epilog mečeva 2. kola kvalifikacija za tim koji predvodi Vladan Milojević.

Zvezda je rutinski eliminisala litvansku Suduvu, sa 5:0 u ukupnom skoru - na pobjedu od 3:0 u Beogradu, "crveno-bijeli" su pridodali trijumf od 2:0 u Litvaniji.

Golove su postigli Francuz El Fardu Mohamed Ben - udarcem iz daljine u 8, kao i Nemanja Radonjić - nakon kontranapada u 38. minutu.

Spartak Trnava je, noć ranije, kompletirala iznenađenje protiv Legije iz Varševe, našeg Marka Vešovića, pobjedom od 2:1 u ukupnom skoru.

Ako napravi podvig u Jermeniji i plasira se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, Sutjeska će igrati protiv Kluža.

Šampion Rumunije je izašao kao poraženi iz dvomeča drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, iako je u prvom poluvremenu revanša protiv Malmea u Švedskoj, golom Hrvata Damjana Đokovića, anulirao zaostatak sa svog trenera (1:0).

Domaći su se, međutim, sabrali u drugom poluvremenu i izjednačili na 1:1, golom Traustasona u 55. minutu.

Protivnika u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona saznao je i zagrebački Dinamo - "modri" će igrati protiv kazahstanske Astane, koja je na gostovanju šampionu Danske Mitjilandu sačuvala prednost od 2:1 sa svog trenera. Završilo je 0:0...

Azerbejdžanski Karabag poigrao se sa albanskim Kukešijem, slavio 3:0 i poslao ga u kvalifikacije za Ligu Evrope (u prvom meču bilo je 0:0), dok je BATE Borisov izvukao svar u Finskoj, i slaviotv Helsinkija 2:1, nakon 0:0 na domaćem terenu.

Bonus video: