Zvezda pobijedila Udineze, oproštaj Dejana Stankovića

2 komentar(a)
Dejan Stanković, Foto: Crvenazvezdafk.com
Dejan Stanković, Foto: Crvenazvezdafk.com
Ažurirano: 15.11.2014. 19:11h

Fudbaleri Crvene zvezde pobijedili su večeras u Beogradu ekipu Udinezea sa 1:0 u prijateljskom meču.

Jedini gol na meču postigao je Bogdan Planić u sedmom minutu.

Današnji meč između Zvezde i Udinezea obilježio je oproštaj od igranja fudbala nekadašnjeg fudbalera crveno-bijelih i kapitena reprezentacije Dejana Stankovića .

Stanković je ušao u igru u 38. minutu umesto Vukana Savićevića i igrao je do kraja poluvremena.

"Ovom feštom večeras sam stavio tačku na svoj dječački san. Zatvorio sam krug jedne fenomenalne karijere, ali s vama je sve drugačije, vi ste čudo, mnogo vas volim!", poručio je Stanković navijačima na poluvremenu utakmice.

Prije ili kasnije vratiću se u Zvezdu

Stanković je rekaodanas da će se jednom vratiti u Crvenu zvezdu, ali pošto "ispeče" trenerski zanat.

"Prije ili kasnije ću doći u Crvenu zvezdu, ali moram da ispečem zanat. Mnogo je to ozbiljan posao i mnogo treba da se radi i da se uči", rekao je Stanković za TV-kanal Arena sport.

Stanković se danas oprostio od igranja fudbala. On je ušao u igru u 38. minutu u dresu Zvezde na prijateljskoj utakmici protiv Udinezea, italijanskom klubu u kojem radi kao pomoćni trener, i igrao je do kraja prvog poluvremena.

"Zahvaljujem se svima što su mi omogućili da sa ovih deset minuta stavim tačku na dječački san, na jednu lijepu karijeru. Mnogo je lijepo završiti je ovdje gde sam i počeo, na Marakani, u crveno-bijelom dresu. Hvala Delijama, hvala Zvezdi, hvala i Udinezeu što su mi dali šansu da se ovako oprostim", kazao je Stanković.

Stanković je karijeru počeo upravo u Crvenoj zvezdi, iz koje je 1998. otišao u Lacio, a odatle u Inter, gdje je 2013. godine završio karijeru profesionalnog fudbalera.

Bonus video: