Zvezda remizirala na gostovanju Ludogorecu

Crnogorskom stručnjaku u njegovom timu biće dovoljno bilo koja pobjeda u revanšu na stadionu „Rajko Mitić”, ali i remiji bez golova i rezultatom 1:1.
34 komentar(a)
Aleksandar Katai, Alen Stevanović, Foto: Partizan.rs
Aleksandar Katai, Alen Stevanović, Foto: Partizan.rs
Ažurirano: 26.07.2016. 20:22h

Crvena zvezda i njen trener Miodrag Božović bar za korak su bliži ogromnom uspjehu - u prvoj utakmici pretposljednjeg kruga kvalifikacija za Ligu šampiona, „crveno-bijeli” su sinoć remizirali protiv Ludogoreca u Razgradu rezultatom 2:2.

Crnogorskom stručnjaku i njegovom timu biće dovoljno bilo koja pobjeda u revanšu na stadionu „Rajko Mitić”, ali i remiji bez golova i rezultatom 1:1.

Ukoliko eliminiše bugarski tim, Zvezda će obezbijediti takmičenje u grupnoj fazi Lige Evrope, a jedna runda dijeliće je od nastupa u Ligi šampiona.

Beograđani sinoć nisu blistali u prvom poluvremenu, Bugari su bili bolji u tom dijelu igre, a poveli su u 43. minutu, golom Kafua, koji je nadmudrio cijelu odbranu gostiju.

Iako su primili gol u nezgodno vrijeme, Zvezdini igrači su se prenuli na poluvremenu, vjerovatno je i trener Božović imao šta da im kaže na pauzi, a rezultat svega je izjednačenje u režiji Aleksandra Kataija u 48. minutu, takođe poslije sjajnog solo-prodora.

Zvezda je tada zagospodarila terenom, a fantastičan gol Kange u 66. minutu potpuno je preokrenuo situaciju na terenu.

Ali, umjesto da iskoriste bezglavost domaćina, gosti su mu dopustili da izjednači preko Keserua u 76. minutu.

Ipak, Zvezda je izborila fantastičan rezultat, vjerovatno za prepun stadion u Beogradu i nadu da će se napraviti novi korak ka Ligi šampiona.

Dinamo je u Zagrebu sa 2:0 savladao imenjaka iz Tbilisija. Domaćin je poveo golom El Sudanija u 39. minutu na asistenciju Anta Ćorića, da bi Ćorić tri minuta kasnije i sam zatresao mrežu, te obezbijedio veliku prednost šampionu Hrvatske pred revanš.

Rezultati:

BATE Borisov - Dundalk 1:0

Ludogorec - Crvena zvezda 2:2

Partizani - Salcburg 0:1

Sparta Prag - Steaua 1:1

Plzenj - Karabag 0:0

Rostov - Anderleht 2:2

Ajaks - PAOK 1:1

Dinamo Zagreb - Dinamo Tbilisi 2:0

Šahtjor - Jang bojs 2:0

Danas:

Astana - Seltik

Rozenborg - APOEL

Astra - Kopenhagen

Fenerbahče - Monako

Trenčin - Legija Varšava

Olimpijakos - Hapoel Ber Ševa

Bonus video: