Zvezda silna u Grblju

Zvezda je slavila sa ubjedljivih 4:0 - goste je u vođstvo doveo naš mladi reprezentativac Vešović, Simunović je potom pogodio sopstvenu mrežu, dok su Borha i Đuričković u nastavku krunisali pobjedu
55 pregleda 0 komentar(a)
Zvezda, Foto: Vesko Belojević
Zvezda, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 22.01.2012. 17:21h

Na prvom pripremnom meču u Crnoj Gori fudbaleri Crvene zvezde bili su ubjedljivi protiv domaćeg Grblja (4:0), koji je na polusezoni šestoplasirani tim u našem šampionatu.

Gostima je vrlo malo vremena trebalo da nametnu pobjednički ritam, a vođstvo im je osigurao mladi reprezentativac Crne Gore Marko Vešović, koji je u devetom minutu odlično skočio nakon centaršuta Mladenovića i glavom, na efektan način zatresao mrežu. Uz Vešovića, utakmicu je počeo i desni bek Zete Miloš Radulović, koji je na probi u “crveno-bijelom” taboru.

I kod drugog gola novajlija Mladenović je ponovo odradio veliki dio posla po lijevoj strani, a nakon njegove ubačene lopte štoper Grblja Simunović je uklizao i pogodio sopstvenu mrežu. Domaćin je bio u podređenom položaju, Đinović i Nikola Radulović oprobali su šuteve sa distance, dok su na drugoj strani Kaluđerović i Kadu bili u odličnoj situaciji pred golom Grblja (obojica su bili neprecizni).

Slično je bilo i u nastavku, treneri Aleksandar Nedović i Robert Prosinečki do kraja su ukazali šansu svim igračima sa klupe...Već u trećem minutu nastavka Borha je imao odličnu šansu, ali je lopta očešala stativu. Isti igrač je, međutim, povećao prednost svog tima u 56. minutu - Kolumbijac je nakon prodora 17-godišnjeg Jankovića bio na pravom mjestu i zakucao loptu u mrežu.

Dobro izdanje Zvezdinih mlađih snaga “zaključio” je Đuričković, koji je nakon najljepše akcije na utakmici postavio konačan rezultat u 61. minutu. Grbalj je imao nekoliko pokušaja nakon toga, ali nije bilo snage za počasni pogodak. U prvoj ovogodišnjoj provjeri tim iz Radanovića poražen je od ruskog Amkara (1:2).

"Na tribinama je bio praznik, a igrači su podlegli u takvoj atmosferi. Igrači su u svakom slučaju imali dvije jake provjere, ovo je veliko iskustvo za njih. Ne takmičimo se sa klubovima ovakvog renomea, ali nema opravdanja - idemo da ispravimo greške. Boli, naravno, poraz od 4:0, ali bio je prisutan veliki respekt prema protivniku. No, meni su uvijek najbolji moji igrači", rekao je Aleksandar Nedović, trener Grblja.

Trener Zvezde Robert Prosinečki bio je zadovoljan nakon laganog trijumfa u prvom pripremnom meču.

"Utisci su dobri, pogotovo što nismo imali puno treninga, još su nam noge teške. Pokazali smo dobre stvari, moram da budem zadovoljan. Novi igrači su se pokazali, naravno i Perović koji i jeste i nije novajlija. Odigrali smo dobro, pokazali veliku želju i motiv. Zadovoljan sam i zbog ovako visokog rezultata", kazao je Prosinečki.

Domaće “delije” popunile tribinu”Crveno-bijele” je na trećem gostovanju u Radanovićima pratilo blizu hiljadu i po ljubitelja fudbala. Navijači su bili raspjevani od početka, Zvezda je kao po običaju ponovo privukla brojne simpatizere iz crnogorskih gradova. Na ogradi montažne tribine istaknuti su transparenti sa natpisima “Herceg Novi”, “Berane”, “Bijela”, dok je na jednom kraju okačena zastava Srbije...

Grbalj - Crvena zvezda 0:4

Radanovići - Stadion Grblja. Gledalaca: 1.500. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović, Dejan Pajović (Cetinje). Strijelci: Vešović u 9, Simunović (auto-gol) u 33, Borha u 56. i Đuričković u 61. minutu. Žuti kartoni: Glavan, N. Radulović (Grbalj), Radulović, Stojković (Crvena zvezda).

Grbalj: M. Radulović, Magud, Glavan, Simunović, Jovanović, Đinović, N. Radulović, Kašćelan, Janković, Milić, N. Nikolić. Igrali su još: Đurović, B. Manojlović, Ć. Manojlović, Kajević, D. Nikolić, Pepić, Milojko, Carević, Stijepović, Mikijelj, Maraš.

Crvena zvezda: Kirovski, Radulović, Maksimović, Krneta, Mladenović, Mijailović, Kadu, Dimitrijević, Perović, Vešović, Kaluđerović. Igrali su još: Vesić, Ćosić, Stojković, Mihajlović, Đuričković, Janković, Borha.

Bonus video: