Zvezda zove Marka Bašu - Vijesti.me
RASKINUO UGOVOR SA LILOM

Zvezda zove Marka Bašu

Zvezda želi da vrati dominaciju u Srbiji nakon sezone u kojoj je oba trofeja uzeo Partizan, a Baša bi bio sjajno pojačanje u odbrani.

Marko Baša
Marko Baša (Foto: www.losc.fr)

Marko Baša je juče raskinuo ugovor sa Lilom, a već danas je na meti Crvene zvezde, javljaju beogradski mediji.

Crnogorski reprezentativac, koji ima 34 godine, mogao bi ponovo da sarađuje sa Zvezdanom Terzićem, sada generalnim direktorom crveno-bijelih, koji se nalazio na čelu OFK Beograda još dok je Baša nosio dres "romantičara".

Baša je iz Trstenika došao u OFK Beograd 2000. godine, i to kao centarfor, da bi na Karaburmi prekomandovan na poziciju centarlnog defanzivca.

Igrao je za mladu reprezentaciju Srbije i Crne Gore, a 2005. počinje njegova internacionalna karijera, kada je obukao dres francuskog Le Mana.

Od 2008. do 2011. je proveo u Lokomotivi iz Moskve, da bi punih šest godina, sve do juče, bio član francuskog Lila.

Za reprezentaciju Crne Gore debitovao je protiv Italije, 27. marta 2009. godine. Od tada je za "sokole" odigrao 39 mečeva i postigao dva gola. Njegov dalji status u reprezentaciji je, međutim, pod znakom pitanja, nakon što je prije desetak dana odbio da bude rezerva na kvalifikacionom duelu protiv Jermenije.

Zvezda želi da vrati dominaciju u Srbiji nakon sezone u kojoj je oba trofeja uzeo Partizan, a Baša bi bio sjajno pojačanje u odbrani.