Hamilton: Bila je to najduža trka

62 pregleda 1 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.09.2018. 15:35h

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da mu se činilo da je danas u Singapuru vozio najdužu trku u životu, ali da je zadovoljan pobjedom i cijelim vikendom, pošto je uoči trke dobrom vožnjom obezbijedio i pol poziciju.

Četvorostruki svjetski šampion Hamilton je poslije trke kleknuo i rekao: "Potrošen sam".

"Imao sam utisak da je ovo najduža trka u mom životu, drago mi je što je gotova. Ekipa nikada nije prestala da vjeruje u mene i Valterija (Botasa), u naše sposobnosti. Maks (Verstapen) je odlično vozio, ali ovo je bio odličan dan. Kakav dan, kakav vikend, ovo je pravi blagoslov", rekao je Hamilton poslije trke.

Aktuelni svjetski prvak Hamilton pobijedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Singapura i na 40 bodova uvećao prednost u generalnom plasmanu nad vozačem Ferarija Sebastijanom Fetelom.

"Dobro su se borili ovog vikenda. Nisam siguran gdje im je nestao tempo. Nisam imao sreće sa saobraćajem tokom trke, Grožan i Sirotkin su se borili ispred mene i bilo mi je teško sve to da pratim. Maks je imao sreće, a ti momci me nisu puštali da prođem, srce mi je jako lupalo, ali kada sam uspio da ih obiđem, mogao sam da pritisnem gas i odmaknem se", naveo je Hamilton.

Drugo mjesto zauzeo je Maks Verstapen iz Red Bula.

"Nije bilo loše za nas. Šteta zbog prvog kruga (i obilaska Fetela), ali ekipa je poslije toga imala sjajnu strategiju i mogli smo da se domognemo drugog mjesta. Znali smo da će tako da bude. Imao sam mnogo problema iza 'sejfti kara', ali drugo mjesto je odličan rezultat", rekao je on.

Fetel je bio razočaran ishodom.

"Nismo bili dovoljno brzi, nismo imali tempo. Pokušali smo da budemo agresivni na početku, ali to se nije isplatilo. Poslije toga trka je bila drugačija sa drugačijim gumama. Odlazak u boks nije bila opcija, pošto bismo izgubili mnogo vremena, pa smo se koncentrisali da završimo trku", rekao je Fetel.

On je pojasnio da se izjava za nedostatak brzine odnosi na današnju trku, a ne na borbu za titulu.

"Ne pomažu problemi sa strategijom, uglavnom sam mislio na trku, način kojim smo se danas trkali, nismo imali šanse. Prije ovog vikenda rekao sam da mi možemo sebe da pobijedimo, a mislim da danas nismo iskoristili sve što imamo", dodao je četvorostruki svjetski šampion iz Njemačke.

Bonus video: