Interov šou protiv Đenove, Juve čuva +6, remi Fiorentine i Rome

Bilo je 5:0 za sedmi uzastopni trijumf "crno-plavih"
62 pregleda 0 komentar(a)
Roberto Galjardini Inter - Đenova, Foto: Beta/AP
Roberto Galjardini Inter - Đenova, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.11.2018. 21:22h

Inter je pobijedio sedmi put zaredom i vratio se na drugo mjesto na tabeli Serije A.

U nizu "crno-plavih" je i Đenova, koja je iz Milana ispraćena sa pet golova u mreži - bilo je 5:0, iako je Lućano Spaleti odlučio da odmori Maura Ikardija, Kvadva Asamou, Matijasa Vesina...

Inter je definitivno u naletu, a protiv "grifona" su za pogotke bili zaduženi vezisti.

Roberto Galjardini se upisao dva puta, pogađali su i Žoao Mario i Rađa Naingolan, te Mateo Politano, pa je Inter napravio odličnu uvertiru za duel sa Barselonom u utorak u Ligi šampiona.

"Čime sam posebno zadovoljan? Time što je skoro 70 hiljada navijača znalo da nagradi momke. Navijači su uvijek uz nas, bili su tu i prošle sezone, i zaslužuju da im podarimo lijepe momente", rekao je Spaleti.

Danas je na "Meaci" bilo preko 67 hiljada gledalaca, a za meč sa Barselonom je stadion rasprodat još prije desetak dana.

Juventus je bio bolji od Kaljarija u Torinu (3:1) čime je sačuvao sigurnih šest bodova prednosti u odnosu na Inter i Napoli.

Paulo Dibala je pogodio već nakon 45 sekundi, Žoao Pedro je u 36. minutu poravnao, a novi trijumf "stare dame" najavio je Hrvat Filip Bradarić, koji je u 38. matirao svog golmana.

U finišu je tačku na pobjedu stavio Huan Kvadrado.

Pobjednika nije bilo u Firenci - duel Fiorentine i Rome je završen rezultatom 1:1.

Žordan Veretu je iz spornog penala donio prednost "violi", a bod Rimljanima osigurao je Alesandro Florenci u 85. minutu.

Bonus video: