Crna Gora - Novi Zeland: Kratko pamćenje i priprema za haotičnu košarku

"Kratko pamćenje je veoma važno na velikim takmičenjima. Istina, imali smo neprijatan poraz, igru ispod nivoa, ali čeka nas novi meč - priprema, analize", kaže Ivanović
12305 pregleda 9 komentar(a)
Nikola Ivanović
Nikola Ivanović

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Prvi od dva ključna meča, košarkaška reprezentacija Crne Gore igra u utorak od 10 sati ujutro po našem vremenu, protiv Novog Zelanda.

Tako bi bilo i da je ishod meča sa Grčkom na premijeri bio drugačiji. Poraz od 25 razlike nije prijatan, ali Nikola Ivanović ističe:

"Kratko pamćenje je veoma važno na velikim takmičenjima. Istina, imali smo neprijatan poraz, igru ispod nivoa, ali čeka nas novi meč - priprema, analize", kaže Ivanović.

Novi Zeland je ekipa koja igra neku svoju košarku, totalno drugačiju, pomalo i haotičnu...

"Fizički zahtjevan meč nas čeka, sa mnogo trčanja, sa njihovim kratkim napadima i ranim udarima. Moramo da budemo spremni na to, da odgovorimo na njihov stil", ističe Ivanović.

"Svi njihovi bekovi su brzi, mogu da idu 'koust to koust', imaju slobodu u igri, nemaju pravila u napadu, svaki igrač može da radi šta želi. I centri se ponašaju kao bekovi, uzimaju rane šuteve. Zaista specifičan stil, potpuno drugačiji od evropskog. Vidjećemo kako će sve izgledati", objašnjava Ivanović.

Agresivna odbrana Grčke poremetila je napadačku igru Crne Gore, posebno u prvom poluvremenu...

"Mislim da će biti malo lakše, ali vidi se da imamo problema u tom dijelu. Prva odgovornost je na meni i Dereku, zatim i na ostalim koji nam pomažu. Neki grčki igrači, koji ne igraju toliko agresivno, bili su takvi protiv nas. Poremetili su nam ulaske u napad, ali vjerujem da će biti bolje", ističe Ivanović.

Bonus video: