Đorđević: Pokazali smo koliko možemo, uvijek ćemo se sjećati propuštene šanse

Reprezentacija Srbije je pobijedila SAD u borbi za plasman od 5. do 8. mjesta u Donguanu, na Svjetskom prvenstvu u Kini – 94:89
4891 pregleda 6 komentar(a)
Greg Popovič i Saša Đorđević
Greg Popovič i Saša Đorđević

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je njegova ekipa na meč protiv SAD izašla sa velikom željom da pokaže da je dobar tim i istakao da je današnjom pobjedom pokazala sebi šta može.

"Dobra reakcija, ponosna. Spavali smo u istom krevetu i to nam je pomoglo mnogo. Način organizacije ovog takmičenja nam nije pomogao, putovanja... Ali, tu ne možemo ništa da uradimo. Momci su izašli sa željom da se takmiče, da pokažu da smo dobar tim i pored teškog poraza. To sam im i rekao - da pokažemo da smo zajedno, to zajedništvo je vodilo istorijski našu zemlju do podijuma, to učimo i propovijedamo svakog dana. Jesmo tim, grupa koja dugo radi zajedno, znamo šta nam je činiti na ovakvim mečevima. Nekada ide u jednom, nekad u drugom smjeru. Treba insistirati na zajedništvu i u porazima i pobjedama", rekao je Đorđević.

Reprezentacija Srbije je pobijedila SAD u borbi za plasman od 5. do 8. mjesta u Donguanu, na Svjetskom prvenstvu u Kini – 94:89.

"Otvorili smo dobro meč, oni nisu bili spremni, imali su težak poraz koji im je bio u glavama. Ali, SAD je ponosna zemlja takođe, oni su reagovali u drugoj četvrtini, ali smo na kraju pronašli i unutrašnju igru na koju nisu imali odgovor. Ponosan sam i na odbranu… Ovo je dobra pobjeda. Pokazali smo sebi šta možemo, ali moramo da ispoštujemo takmičenje do kraja", rekao je selektor Srbije.

Ponovo je u redovima Srbije najefikasniji bio Bogdan Bogdanović.

"On raste nevjerovatnom brzinom. Par godina je u NBA, postao je mnogo bolji. On voli košarku onakvu kakva je, nije mu sredstvo da bi dobio nešto, samo voli košarku. Obično na ovakvim turnirima najbolji strijelci šampionata ne osvajaju odličje. Moraš da imaš više igrača, više oružja, nekada je manje više... Ali, Bogdanu ne mogu ništa da zamjerim. On igra sa ponosom i lider je", rekao je Đorđević.

Novinari su od njega zatražili komentar povodom izjave prije Svjetskog prvenstva, kada je na pitanje šta ako se Srbija sretne sa Amerikancima rekao: "Nek' im je Bog u pomoći".

"Ako izvadite ironiju iz mog oružja kao trenera, nemam mnogo toga još... Ja sam samo htio da ohrabrim momke, da budu samouvjereni i sigurni. Na tome radim mnogo, da im budem u glavama. To je bila poruka da smo spremni. Ne vjerujem da sam bilo koga uvrijedio", rekao je Đorđević.

"Greg Popovič je imao sjajan komentar na to i cijenim to. Gledali smo se, trebalo je da igramo negdje drugo. Moramo da prihvatimo to što je, da podignemo ekipu, sjajne momke. Mnogo loših stvari se desilo do Kine… Svima nam je jako teško i žao. Uvijek kada se okreneš, u karijeri ćeš se sjetiti Kine i Svjetskog prvenstva i propuštene šanse. Nije lako momcima sve vrijeme, moraš da ih guraš, da ih podržiš i pokažeš koliko vjeruješ u njih", zaključio je selektor Srbije.

Bonus video: