Đorđević pred Argentinu: Najznačajniji meč na šampionatu

"Argentina igra lepršavu, pravu argentinsku košarku, sa mnogo asistencija, nesvakidašnjih poteza..."
6273 pregleda 2 komentar(a)
Đorđević, Foto: Betaphoto/Branislav Božić
Đorđević, Foto: Betaphoto/Branislav Božić

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da njegovu ekipu protiv Argentine u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva čeka slična utakmica kao protiv Španije i istakao je predstojeći meč kao najznačajniji na šampionatu.

"Argentina igra lepršavu, pravu argentinsku košarku, sa mnogo asistencija, nesvakidašnjih poteza vezanih za dva plejmejkera, motore ekipe, Laprovitolu i Kampaca, uz amblem Argentine već dvije decenije, Luisa Skolu. Imaju igrače poput Deka, Brusina, koji su se digli klupski, uz Deliju čine okosnicu tima... Čeka nas slična utakmica kao što je bila protiv Španije", dodao je selektor Srbije.

Reprezentacija Srbije je danas stigla u Donguan, mjesto gde će se sjutra od 13.00 igrati protiv Argentine u borbi za polufinale Svjetskog prvenstva.

Đorđević je naveo da su se, nakon pregledanog snimka utakmice protiv Španije, "pojavile razne stvari", neke situacije koje nijesu videli, sudijske odluke.

"Recimo, ta nedosuđena lična na Jokiću. Vidjelo se i na terenu, poslije slike i videa, nemoguće je da se to ne sudi takvom igraču. Očigledno je bila namjera da igraju čvrsto, fizički. Moramo da budemo spremni, jer će nas tako i dalje napadati", rekao je Đorđević.

On je istakao da njegova ekipa zna šta treba raditi u ovakvim situacijama.

"Moramo potpuno mirno da uđemo u sljedeću utakmicu. Idemo u četvrtfinale, da tražimo našu igru i šansu, znamo šta donosi polufinale. Dakle, ovo je najznačajnija utakmica na šampionatu", rekao je selektor Srbije.

Utakmica Srbija - Argentina igra se sutra od 13.00.

Bonus video: