Jeste neuspjeh, nije debakl: Danilović ostaje predsjednik KS Srbije

„Pogriješili smo, naravno da je neuspjeh. Nije debakl, ali je neuspjeh. To gdje smo pogriješil, to nije pitanje za KSS“, rekao je Danilović na konferenciji za medije
2270 pregleda 0 komentar(a)
Danilović i Marjanović, Foto: BRANISLAV BOZIC
Danilović i Marjanović, Foto: BRANISLAV BOZIC

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Predrag Danilović rekao je da ne želi da podnese ostavku na tu funkciju poslije petog mjesta reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Na pitanje novinara da li namjerava da podnese ostavku, Danilović je glasno odgovorio ne.

„Pogriješili smo, naravno da je neuspjeh. Nije debakl, ali je neuspjeh. To gdje smo pogriješil, to nije pitanje za KSS“, rekao je Danilović na konferenciji za medije.

On je demantovao pisanje pojedinih medija da je u svađi sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem i generalnim sekretarom Dejanom Tomaševićem.

„Zna se moj način rada i razmišljanja kako bi trebalo da se ponaša, kako u klubu, tako i u reprezentaciji. Pošto sam načuo da je lakše doći do Kim Džon Una nego do mene, kao i da sam sa u svađi sa selektorom Đorđevićem i Tomaševićem, morao sam da reagujem. Svako moje obraćanje bilo bi narušavanje autoriteta. Doljno iskustva imam i pameti, kako kažu moji iz Hercegovine „Nije budala svaki dan blesav“. Nikakav konflikt nije bio, niti sam bilo šta rekao“.

Danilović se zahvalio Đorđeviću na svemu što je uradio kao selektor i najavio da neće naprasno da izabere njegovog nasljednika.

„Hvala Saletu na svemu sto je uradio, dao je mnogo za srpsku košarku kao igrač i trener. Jedan rezultat, koji je neuspjeh, ne bi trebalo da dovode u pitanje njegovu stručnost“.

Danilović kaže da će odluka o novom selektoru biti donijeta za najviše dva mjeseca.

„Ozbiljni smo ljudi, Savez je stabilan. Nećemo da sječemo preko koljena“, rekao je Danilović.

Bonus video: