Mitrović: Naša najbolja utakmica; Nidam: Mislim da idemo pravim putem

"Sve čestitke Aleksandru Petroviću i Brazilu, želimo im svu sreću u nastavku takmičenja", naglasio je Mitrović
7575 pregleda 5 komentar(a)
Derek Nidam
Derek Nidam
Ažurirano: 05.09.2019. 19:13h

Crna Gora je sa tri poraza završila prvu fazu Mundobasketa - nakon Grčke i Novog Zelanda izgubila je i od Brazila (84:73).

Selektor Zvezdan Mitrović ovoga puta nije bio ni ljut ni razočaran...

- Ovo nam je bila najbolja partija, jer je protivnik izuzetno kvalitetan. Ne znam koliko naša javnost zna koji su to igrači - bivši NBA, sadašnji, budući asovi... Momci su i protiv Novog Zelanda pružili borbenu, žestoku partiju, ali da se ne vraćam na greške i sve - naglasio je 49-godišnji Podgoričanin.

Selektor Crne Gore je pohvalio svoje izabranike.

- Ponosan sam na ovakvu borbu, pogotovo upoređujući nas sa nešto više od 600.000 i Brazil sa 210 miliona stanovnika. Bilo je možda i nedostatka sreće, kao i kvaliteta, ali je odnos bio na zavidnom nivou . Ova utakmica je pokazala kako bi trebalo da se igra. Od svega u grupi je samo prvo poluvrijeme sa Grčkom bilo loše, jer smo ušli impresionirani i postigli 16 poena. U ostatku takmičenja smo se držali. Ovo je za nas velika škola, veliko iskustvo, ali imamo još dvije utakmice i nadam se da će igrači pružiti maksimum. Imamo imperativ da dođemo do kvalifikacija za Olimpijske igre, igraćemo do kraja.

„Crveni” nisu imali ni sreće na žrijebu, o čemu najbolje govori činjenica sa kim su igrali u grupi, ali i da ih u borbi za plasman od 17. do 32. mjesta čeka selekcija koja je umalo savladala SAD, Turska.

- Nije nas talija pratila, pogledajte druge grupe - ona sa Poljskom, Kinom, Venecuelom, te Jordan, Iran... Mi i sada idemo na Tursku i Japan, koje su konkurentne ekipe, ali ćemo probati da odigramo do kraja. Dobro je da nije bilo novih povreda, mada je Nidam imao nekih problema sa rukom. Ivanoviću je protiv Novog Zelanda protivnik bukvalno „iščupao“ ruku iz ramena, ali je moguće da će se vratiti za ova dva meča.

Mitroviću je od svega samo zasmetalo što je Kristijano Felisio imao pet ofanzivnih skokova. Uzgred, iz igre je šutirao 7-7, što govori da je bilo problema sa branjenjem centara.

- Felisio je igrač Čikago Bulsa, nadskočio je našeg centra Vučevića u direktnom duelu. Ta tri-četiri vezana skoka su možda i uticala na rezultat, ali nikada ne volim da komentarišem igrače odvojeno. To je bio problem i timskog zagrađivanja i pritiska na loptu, ali je taj duel možda jače upao u oči - zaključio je Mitrović.

Derek Nidam je bio najbolji pojedinac meča - 16 poena, 10 asistencija...

"Brazil je uradio veliki posao, nisu bili favoriti, ali su sjajan tim. Svidjelo mi se kako smo odigrali protiv njih. Mislim da smo pokazali energiju, a ne treba da gubimo motiv, jer imamo još dvije utakmice, a mislim da rastemo i da idemo pravim putem", kazao je Nidam.

Bonus video: