Saša Đorđević na pitanje o tituli: Ovdje smo da budemo skromni takmičari

"Nije važno ono što očekujemo, već ono što možemo da napravimo. Mi smo takmičari, pokušaćemo da dobijemo svaku utakmicu", rekao je selektor
2301 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandar Đorđević, Foto: BRANISLAV BOZIC
Aleksandar Đorđević, Foto: BRANISLAV BOZIC

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da će u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu njegova ekipa nastupiti bez Nemanje Bjelice, kao i da od svojih igrača želi da budu "skromni takmičari".

"Maksimalna priprema, čeka nas ozbiljna utakmica. Veliki smo profesionalci, moramo da riješimo u svoju korist. U subotu ćemo igrati samo bez Bjelice. On će odraditi jak individualni trening u subotu prije utakmice, ali neće biti spreman za susret s Angolom. Moramo da vodimo računa o nekim stvarima, momentu u kojem se ove stvari događaju, da malo smanjimo gas. Da je završnica turnira Bjelica bi bio prvi koji bi rekao da želi da igra i da nema problema. Ovako moramo da razmišljamo unaprijed", rekao je Đorđević.

"Ima problem sa cistom koja mu se javlja u predijelu koljena, zato vodimo računa. Ali, riješili smo taj problem, zato nije igrao u Kini. Preventivno smo reagovali", dodao je on.

Srbija će takmičenje na Svjetskom prvenstvu početi sjutra utakmicom protiv Angole koje će se po srednjeevropskom vremenu igrati od 9.30 u Fošanu.

Upitan da li njegova ekipa može da osvoji Mundobasket, Đorđević je kazao da igrači moraju biti skromni.

"Vidjećemo na kraju. Ovdje smo da budemo skromni takmičari i takvi moramo da ostanemo. Da budemo svjesni da imamo neka imena u timu, ali dok takmičenje ne počne, to je sve samo u vazduhu. Želimo da budemo najbolji, da budemo do kraja u igri. Imali smo nekih fizičkih problema, ali i pored toga odradili smo dobre pripreme", rekao je on.

O odnosu igrača prema obavezama u nacionalnom timu, selektor je rekao da je svjestan da ima iskusnu ekipu i da će pokušati da pobijedi u svakoj utakmici.

"Nije važno ono što očekujemo, već ono što možemo da napravimo. Mi smo takmičari, pokušaćemo da dobijemo svaku utakmicu", rekao je selektor.

Na konstataciju novinara da su SAD imale veliki broj otkaza u timu, zbog čega se povelo pitanje njihove želje da igraju za nacionalnu selekciju, kao i činjenice da Srbija na ovom prvenstvu tih problema nema, selektor je kazao da će Amerika imati 12 veoma kvalitetnih igrača i najboljeg selektora.

"Svi se ugledaju na Amerikance, na njihovu košarku. Sve rivale poštujem na isti način. Neću da gledam u tanjir drugih timova. Gledamo kako da nemamo problem u našem timu. Imali smo prethodnih godina tih problema, sada su svi vrlo ozbiljni, odgovorni. Uspjeli smo da izvučemo jak odziv igrača", dodao je on.

On je kazao da vjeruje da će ekipa u narednim danima biti na 100 odsto svojih mogućnosti, kao i da svi reprezentativci jedva čekaju početak Svjetskog prvenstva.

"Svi jedva čekamo da krene. Dan pred takmičenje je uvijek tako. Pričali smo o tome i u hotelu. Bogdanović je imao problema s leđjima, zato je morao da odmori u posljednje dve utakmice u Kini. Lučić je danas odradio drugi trening poslije udarca koji je pretrpio protiv Litvanije, u četvrtak mu je bio prvi timski trening koji je odradio", rekao je Đorđević.

Bonus video: