Selektor Grčke: Janis nije dobio poštovanje koje je zaslužio

"Mi imamo Adetokunba kao krilo, ali i neke druge igrače oko njega koji imaju svoju ličnost i vrijednost. Oni su takođe važan dio ovog tima", poručio je Skurtopulos.
2796 pregleda 1 komentar(a)
Janis Adetokumbo, Foto: Fiba.basketball/basketballworldcup/2019
Janis Adetokumbo, Foto: Fiba.basketball/basketballworldcup/2019

Selektor reprezentacije Grčke, Janis Skurtopulos nakon meča protiv Češke odgovorio je na kritike novinara iz SAD-a da nije na pravi način koristio Janisa Adetokumba.

Konkretno, novinari su smatrali da je u duelu protiv SAD-a Janisova uloga trebalo da bude veća.

"Mi nismo Milvoki, nemam ništa drugo da kažem. Baksi su dobro struktuiran tim sa Janisom kao glavnim igračem. Mi imamo Adetokunba kao krilo, ali i neke druge igrače oko njega koji imaju svoju ličnost i vrijednost. Oni su takođe važan dio ovog tima", poručio je Skurtopulos.

Grci su danas savladali Češku 84:77, ali to nije bilo dovoljno za prolaz u četvrtfinale. Poslije meča čelnici tamošnjeg saveza, nezadovoljni suđenjem tražili su da FIBA sudije današnjeg meča udalji sa takmičenja.

"Ovo je bio prvi put da smo imali Janisa u svom timu i trudili smo se da ga iskoristimo na najbolji način. Međutim, od organizatora, ali i sudija, nije dobio poštovanje koje je zaslužio. Naše utakmice gledamo po dva-tri puta i nevjerovatne su "batine" koje dobije", poručio je selektor Grčke.

Bonus video: