Vučević: Zašto nesportski faul?

Crna Gora je u posljednjih pet minuta ispustila 12 poena prednosti - 74:79
7413 pregleda 5 komentar(a)
Nikola Vučević
Nikola Vučević
Ažurirano: 08.09.2019. 04:42h

Nikola Vučević je odigrao najbolji meč na Mundobasketu, ubacio 20 poena, ali to nije bilo dovoljno za prvu pobjedu.

- Razočarani smo. Igrali smo sjajno 35 minuta, vodili dvocifrenom razlikom... Od početka smo držali meč pod kontrolom, ispustili smo pobjedu greškama, izgubljenim loptama. Nismo reagovali na njihov presing i zonu, imali smo dosta problema. Najviše su nas koštale izgubljene lopte na našoj polovini, kada su Turci dolazili do lakih poena. To je jaka ekipa, koja je pred kraj meča stisla, ušla mnogo ozbilnije i vratila se. Ovo je razočaravajuće, mogli smo da pobijedimo ekipu kao što je Turska, ali nam je falilo iskustva - rekao je Vučević.

Crna Gora je ostala bez šansi za Olimpijske igre, ali hoće da se pobjedom nad Japanom oprosti od Kine.

- Kad god izađete na teren, želite da pobijedte, bio to trening ili utakmica, zbog svog ponosa. Želimo da pobijedimo, da ne odemo kući sa Svjetskog prvenstva praznih ruku. Falilo nam je nešto, da li iskustvo ili razne stvari koje nismo radili kako je trebalo, ali to će se analizirati.

U finišu nisu suđena ni dva faula nad Vučevićem, kojem je zasmetala još jedna stvar.

- Kriterijum je takav kakav je, u žaru borbe malo odreagujete. Najviše nas je koštala nesportska greška, to je Fibino pravilo koje ne razumijem. Pri kraju utakmice, kada se gubi sa malom razlikom, morate da pravite prekršaj i često izgleda da ste nekoga udarili. To se dešava u finišu, ali Fiba ima pravilo da su sve to nesportski faulovi, ne znam zašto - upitao se 28-godišnji Baranin.

Bonus video: