Kipar izgubio od Norveške, Crna Gora bezbjednija

Crna Gora ne mora previše da brine od ispadanja u Ligu D, a preseliće se u niži rang samo u slučaju da sjutra izgubi od Rumunije sa dva ili više gola razlike
145 pregleda 0 komentar(a)
rumunija crna gora, Foto: Savo Prelević
rumunija crna gora, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.11.2018. 21:32h

Crna Gora će sjutra veče pod Goricom protiv Rumunije igra utakmicu u kojoj bi pobjeda donijela drugo mjesto u Ligi C4 - i mogući plasman u plej-of za Evropsko prventvo, ako Srbija izbori plasman kroz redovne kvalifikacije.

Za sve druge mogućnosti momci Ljubiše Tumbakovića ne treba previše da brinu.

Kipar je večeras u Nikoziji izgubio od Norveške 2:0 i pao na posljednje mjesto trećeplasiranih ekipa u Ligi C, koje vodi u Ligu D.

Crna Gora, dakle, ne mora da brine od ispadanja, a preseliće se u niži rang samo u slučaju da sjutra izgubi od Rumunije sa dva ili više gola razlike. Čak bi i minimalan poraz ostavio našu selekciju u Ligi C, pa čak i poraz od dva razlike, uz postignuti gol (1:3, 2:4...).

To su, međutim, samo teoretske mogućnosti, a "sokoli" će tražiti pobjedu kojom bi preskočili Rumune i stali u red za plasman u plej-of. Remijem bi Crna Gora ostala na trećem mjestu.

Najgora trećeplasirana ekipa iz Lige C seli se u Ligu D, iz razoga što u jednoj grupi naše lige (grupi A) umjesto četiri, igraju tri reprezentacije. U tabeli trećeplasiranih selekcija brišu se rezultati sa četvrtoplasiranima, pa se tako Crnoj Gori ne računaju dvije pobjede nad Litvanijom, a Kipranima pobjeda i remi sa Slovenijom.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by Sofascore LiveScore

Iz dva meča sa Srbijom i jednim sa Rumunijom Crna Gora ima bod, uz gol razliku 1:4, dok Kiprani iz po dvije utakmice sa Norveškom i Bugarskom imaju takođe bod i gol-razliku 2:7. Crnoj Gori je, međutim, ostala još jedna utakmica, dok su Kiprani završili takmičenje.

Prolaz u plej-of iz Lige C i plasman u Ligu B večeras je ostvarila upravo Norveška, koja je završila prvoplasirana u grupi 3, sa dva boda više od Bugarske, koja je u Sofiji igrala 1:1 sa Slovenijom.

Slovencima utakmica nije značila mnogo, odranije je bilo poznato da su se preselili u najgoru, Ligu D.

Bonus video: