Elitni treneri grme, Gvardiola: Igrači gube radost igranja fudbala

Njemac je još jednom napao Premijer ligu zato što je poništila pravilo o pet izmjena

5465 pregleda 2 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Elitni treneri su digli glas, njihove kritike na račun rasporeda Premijer lige, velikog broja utakmica, opterećenja za igrače...

"Problem današnjeg fudbala je taj što su igrači izgubili radost zbog igranja. Ranije, jednom ili dva puta u sedam-deset dana, publika, jedva čekaš. Sada igraju svaka tri dana, bez navijača, putovanja... Mi idemo u Porto, pa se spremamo za Fulam... Ovo je ogroman problem, koji će da se odrazi na igru", rekao je Pep Gvardiola nakon pobjede njegovog Sitija nad Barnlijem 5:0.

Jirgen Klop nije bio uspješan kao Pep juče, Liverpul je igrao 1:1 sa Brajtonom. Ali, misli isto, ili slično...

"Nije mi jasno zašto smo igrali ovako rano, nakon što smo u srijedu u 21 sat bili u Ligi šampiona. Nismo samo mi u problemu, već sedam timova koji igraju evropska takmičenja", grmio je Klop.

Njemac je još jednom napao Premijer ligu zato što je poništila pravilo o pet izmjena.

"Da sam mogao, da sam imao pet izmjena, izveo bih Robertsona. Čisto da ga sačuvam, a ne da promijenim nešto u igri... Nismo imali dovoljno glasova da se vrati pravilo o pet izmjena. Kris Vajlder (menadžer Šefild junajteda) kaže da sam ja sebičan, ali mislim da je to on. Sada ima tri zamjene igrača i jedan bod nakon devet kola", nije se zaustavljao Njemac.

Liverpul je igrao juče od 12 i 30 po britanskom vremenu...

Bonus video: