Rapsodija: Budućnost pokorila Grčku, meč karijere Zorana Nikolića

Podgoričani dominirali u Patri i savladali Promiteas 89:60

25129 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Ogromni problemi sa izostancima igrača kao da su probudili ono najbolje u košarkašima na koje Aleksandar Džikić može da računa - iako su drugi put zaredom samo osmorica bila u rotaciji, Budućnost Voli je odigrala najbolji meč u sezoni i ubjedljivo savladala Promiteas usred Patre (89:60).

Podgoričani su fenomenalno počeli meč, pogotovo Zoran Nikolić, koji je dao 13 od prvih 24 poena svog tima, i to je promašio tek posljednji šut - za dva je gađao 5-5, a nije iskoristio tek četvrto bacanje.

Na startu 2. dionice Denis Džerom Sili je pogodio trojku za ogromnih plus 17, a onda je uslijedilo pet minuta kakve „plavi” ne smiju da ponove.

Kendrik Rej je bio nerješiva enigma i dao čak 16 poena u seriji 21:2, kojom su izabranici Ilijasa Zurosa na isteku 16. minuta preokrenuli na 31:29.

Tada je Džikić povukao jedini logičan potez - vratio je Nikolića, koji je izašao minut i po prije kraja 1. četvrtine, nakon što je pogodio za 24:10.

Njegovim povratkom, Budućnost je vratila sigurnost i u odbrani i u napadu, razigrali su se i Edin Atić i Džastin Kobs, pa je na poluvremenu bilo plus šest (41:35).

U nastavku je na terenu postojao samo jedan tim. Budućnost je konstantno podizala prednost, do rekordnih plus 33 (89:56) na minut i po do kraja, nakon koša i dodatnog bacanja Denis Džeroma Silija.

Sili je bio najefikasniji sa 29 poena, od kojih je 21 dao u posljednjih 11 minuta, za indeks 30.

Isti u tom statističkom parametru bio je Nikolić, koji je upisao 20 koševa, 10 skokova, dvije asistencije i blokadu. Dvocifren je bio i Kobs sa 17 pogodaka, a Atić odličan sa šest poena i 10 skokova.

Bonus video: