SC Derbi želi novu pobjedu, Split prijeti revanšom za poraz na Gripama

"Studenti" sjutra protiv Splićana (21)

8233 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi
Foto: KK SC Derbi

Košarkaši SC Derbija sjutra od 21 sat dočekuju Split - želi pobjedu koja može da bude bitna u borbi za opstanak.

"Studenti" su u prvom diejlu sezone savladali Splićane nakon velike borbe i dva produžetka 101:94, nadaju se još jednom trijumfu, prvo nakon tri vezana poraza.

"Bitna je utakmica za oba tima. Kao i mi, i Split želi trijumf ii najvažnije je da se držimo dogovora, da odigramo maksimalno angažovano i ne gubimo fokus. Moramo da sa dosta energije izađemo na teren kako bismo došli do pobjede", rekao je trener SC Derbija Andrej Žakelj.

I Aleksa Ilić je svjestan izazova.

"Imali smo dosta vremena da se odmorimo i pripremimo od utakmice sa Partizanom u kojoj nismo imali sreće u završnici meča. Split nam dolazi u nezgodnom trenutku, iako smo skoro kompletni nakon dužeg vremena. Imali smo, međutim, problema i sa koronavirusom i sa povredama, a Splićani su nezgodna ekipa sa nekoliko dobrih individualaca. Veoma je važan meč, uz maksimalnu energiju i posvećenost možemo da se nadamo pobjedi", istakao je Ilić.

Slično misle i u taboru Splićana.

"I mi smo imali dosta problema, ali to je sve valjda iza nas, Moramo da se skupimo, atmosfera je dobra i u utakmicu ulazimo s vjerom da možemo da slavimo. Derbi je izuzetno kvalitetna ekipa, ali i mi smo odlučni i uvjereni da možemo da mu se revanširamo za poraz na Gripama", kaže Lovre Runjić, košarkaš Splita.

Trener Splita Srđan Subotić vjeruje u "osvetu".

"Utakmica je izuzetno bitna za obje ekipe, u neku ruku su nam oni dužnici iz prvog dijela kada nam je utakmica izmakla u posljednjem trenutku. Derbi je na svom terenu snažan, moramo da pronađemo način da odgovorimo na agresivnost protivnika i da ne dopustimo lagane poene. Mi smo odradili jednu utakmicu nakon korone, skupili nekoliko treninga i vidi se da napredujemo. Nadam se da ćemo što prije dostići i optimalnu formu", oručio je Subotić.

SC Derbi nakon 14 mečeva ima pet pobjeda i devet poraza, skor Splita je 2-13.

Bonus video: