Budućnost u Valensiji, Džikić: Moramo da odgovorimo na energiju rivala

Duel u "La Fonteti" se igra u utorak od 20.30

6485 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Eurocupbasketball.com
Foto: Eurocupbasketball.com

Budućnost Voli čeka jedno od težih gostovanja ove sezone - u 11. kolu Evrokupa se sastaje sa Valensijom u "La Fonteti" (utorak od 20.30).

"Plavi" su bili bolji u prvom duelu protiv španske ekipe - krajem oktobra prošle godine su u "Morači" slavili 71:70 poenima Džastina Kobsa 22 sekunde prije kraja.

Pred novi duel obje ekipe imaju po sedam trijumfa i tri poraza u grupi B.

"Valensija je šestostruki finalista Evrokupa i četvorostruki osvajač - mislim da to govori sve što treba da se zna o kakvoj se organizaciji radi, kakve ambicije ima ove sezone i koliko je ozbiljan protivnik. I mi to poštujemo", rekao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

Valensija je moćan tim.

"Imaju veoma raznovrsnu liniju visokih igrača, veoma specifičnu grupu sa odličnim "post up-om" i vanjskim šutem. Njihovi bekovi razumiju ciljeve u napadu, veoma su pokretni i agresivni. I očekujemo da će imati kompletan sastav na raspolaganju, uključujući i Klavera. Važna je utakmica za oba tima, od suštinskog je značaja da odgovorimo na njihovu energiju, to smo pokušavali da uradimo u prvom meču", istakao je Džikić.

Budućnost je u Valensiju otputovala nakon pobjede u Laktašima protiv Igokee u ABA ligi.

"Valensija je jedna od ekipa koja pretenduje da se umiješa u trku za sam vrh i osvajanje Evrokupa. Mi smo odigrali dobar meč u Podgorici, pobijedili smo u veoma neizvjesnoj završnici. Od tada je rival oporavio pojedine igrače, favorit je u ovom duelu, ali se nadam dobroj utakmici, da probamo da pobijedimo i ostanemo na vrhu", poručio je Vladimir Micov.

Bonus video: