SC Derbi stao na korak od senzacije, Cedevita Olimpija upisala 17. uzastopnu pobjedu

Tim iz Ljubljane serijom 13:0 u posljednjoj četvrtini preokrenuo na 80:71 i slavio 88:80

30035 pregleda 2 komentar(a)
Milić Starovlah u duelu sa Jogijem Ferelom, Foto: KK SC Derbi
Milić Starovlah u duelu sa Jogijem Ferelom, Foto: KK SC Derbi

Iako je jučerašnjom pobjedom FMP-a na gostovanju Splitu ostao i bez teoretske šanse da se domogne plej-ofa Admiralbet ABA lige, SC Derbi je umalo uradio ono što nikome nije uspjelo u Evropi u posljednja dva mjeseca - da savlada Cedevita Olimpiju.

Nažalost, u finišu je isplivao na površinu kvalitet rivala, koji je slavio 88:80 i upisao 17. uzastopnu pobjedu.

U dvorani „Morača”, u kojoj je doživjela posljednji poraz (od Budućnost Volija u derbiju 18. kola - 93:91), ekipa iz Ljubljane dugo nije imala rješenje za raznovrstan napad rivala.

Puleni Andreja Žakelja su prijetili sa svih strana, pogotovo u 2. četvrtini, u kojoj su dali čak 31 poen i na poluvrijeme otišli sa plus sedam (50:43).

Uz nekoliko nejasnih sudijskih odluka, gosti su uhvatili priključak u 3. dionici, pa je pred 10 minuta odluke bilo neriješeno - 67:67, da bi Aleksa Ilić na startu posljednjeg kvartala dao četiri poena za 71:67.

Slovenački predstavnik je tada pojačao igru u odbrani, domaći promašili nekoliko otvorenih šuteva i kazna je bila neminovna - „studenti” nisu probacili loptu kroz obruč preko pet minuta, a Cedevita Olimpija serijom 13:0 preokrenula na 80:71 i praktično otklonila sve dileme.

U domaćem timu najefikasniji su sa po 12 poena bili Nikola Pavlićević, Aleksa Ilić, Erik Nil i Kenan Kamenjaš, koji je imao i isto toliko skokova.

Bonus video: