Džikić: Velika je stvar dobiti Partizan, ali možemo da igramo bolje nego večeras

„Nije pitanje koji tim je talentovaniji, moramo da se borimo. Pokazali smo više nego prošli put, ali mi možemo bolje i oni mogu bolje”, poručio je Aleksandar Džikić nakon trijumfa 72:71

11771 pregleda 5 komentar(a)
Foto: KK Budućnost Voli
Foto: KK Budućnost Voli

Iako je bila na koljenima nakon što je 38 minuta vodila, Budućnost Voli se izvukla, savladala Partizan (72:71) i izborila majstoricu u polufinalu ABA lige.

Aleksandar Džikić je nakom meča čestitao igračima, ali i poručio da mogu da igraju bolje nego večeras.

„Velika je stvar dobiti Partizan, pogotovo što je ovo mogla da nam bude posljednja utakmica u ABA ligi. Mogli smo da igramo još bolje, naročito u momentima kad smo bili ispred, ali kao da smo čuvali prednost. Igramo bolje kad pomjeramo loptu i o tome ćemo da razgovaramo pred majstoricu. Cilj je da igrači izađu najjače moguće, jer smo došli do toga da jedna utakmica odlučuje i mislim da je to dobro”, rekao je Džikić.

„Plavi” su se borili znatno jače nego na prvom meču, za šta su na kraju i nagrađeni.

„Nije filozofija - ako hoćeš da dobijaš u ovoj ligi, moraš da pokažeš čvrstinu, skok, intenzitet... Samo tako možeš da budeš u igri. Nije pitanje koji tim je talentovaniji, moramo da se borimo. Pokazali smo više nego prošli put, ali mi možemo bolje i oni mogu bolje”, poručio je Džikić.

Bonus video: