Efes ide na titulu, Ataman: Pobijedićemo

Košarkaši Efesa pobijedili su sinoć Olimpijakos sa 77:74 trojkom Micića u posljednjoj sekundi i plasirali se u finale fajnl-fora Evrolige u kojem će sjutra igrati protiv Real Madrida

2588 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši Efesa nakon pobjede nad Olimpijakosom, Foto: Reuters
Košarkaši Efesa nakon pobjede nad Olimpijakosom, Foto: Reuters

Trener košarkaša Efesa Ergin Ataman rekao je danas da nije rekao Vasiliju Miciću da šutira u posljednjem napadu polufinala protiv Olimpijakosa, već da ga je pustio da sam izabere.

"Velika stvar što smo u finalu treću godinu zaredom, pokušaćemo da odbranimo titulu", rekao je Ataman na početku konferencije za novinare u Beogradskoj areni.

Košarkaši Efesa pobijedili su sinoć Olimpijakos sa 77:74 trojkom Micića u posljednjoj sekundi i plasirali se u finale fajnl-fora Evrolige u kojem će sjutra igrati protiv Real Madrida.

Novinare je zanimalo zašto je baš odlučio da Micić rješava posljednji napad, a ne Šejn Larkin.

"Imam šampionske igrače koji vole da igraju u našem sistemu. Šejn nije bio u istom ritmu kao u prvom poluvremenu. Na tajm-autu sam osjetio da je Micić spremniji... Nisam mu rekao da šutira, rekao sam im da čitaju situacije i da urade ono što je najbolje", rekao je Ataman.

"U plej-ofu protiv Milana, Larkin mi je rekao da on želi loptu i pogodio je. Oni znaju šta moraju da urade za pobjedu", dodao je on.

Ataman je naveo da je Real sjajan tim sa fantastičnim trenerom Pablom Lasom koji uvek spremi nešto neočekivano.

Povezani članci

20. Maj 2022.

Laso: Efes nisu samo Micić i Larkin

"Biće izazovno finale, polufinale je pokazalo koliko su male razlike između timova. Mi želimo da pobijedimo i pobijedićemo", rekao je Ataman.

Ataman je istakao da je njegova filozofija da je svaka utakmica drugačija i da jučerašnje polufinale neće uticati na finale.

"Naš stil će biti isti. Pablo je rekao da će možda Ertel igrati... Ako ne bude tako, igraće sa petoricom visokih. Igrali su zonu prošle sezone u Istanbulu, vidjećemo. Ovo je moja filozofija, pokušaćemo da igramo na isti način", rekao je Ataman.

Finale fajnal-fora Evrolige izmedju Efesa i Real Madrida igra se sjutra od 19.00 u Beogradskoj areni.

Bonus video: