Laso: Efes nisu samo Micić i Larkin

Košarkaši Reala pobijedili su sinoć Barselonu sa 86:83 i plasirali se u finale fajnl-fora Evrolige gdje će igrati protiv Efesa koji je bio bolji od Olimpijakosa

2759 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trener košarkaša Real Madrida Pablo Laso rekao je danas da vJeruje da svojim igračima ne mora da objašnjava da je polufinale gotovo i da moraju da se fokusiraju samo na finale fajnl-fora Evrolige protiv Efesa.

"Velika utakmica je pred nama. Srećan sam što smo ovdje, mnogo rada je uloženo u ovo, radujemo se finalu", rekao je Laso na početku konferencije za novinare u Beogradskoj areni.

Košarkaši Reala pobijedili su sinoć Barselonu sa 86:83 i plasirali se u finale fajnl-fora Evrolige gdje će igrati protiv Efesa koji je bio bolji od Olimpijakosa.

"Nikada nisam sumnjao u svoj tim. Imali smo probleme, kao i Efes, duga je sezona. Gubili smo, ali to je prošlost. Sada smo u sjajnoj poziciji, o ovome sam razmišljao od početka sezone. Svi timovi su imali probleme, i Ergin (Ataman) će reći isto. Imali smo problema, ali sada smo ovdje i tačka", istakao je Laso.

Povezani članci

20. Maj 2022.

Efes ide na titulu, Ataman: Pobijedićemo

On je naveo da očekuje da će sJutrašnja utakmica biti potpuno drugačija od one u polufinalu.

"Čeka nas potpuno drugačiji rival. Moramo da razmišljamo o drugačijoj odbrani, kako da se postavimo", rekao je Laso.

Laso je naveo da je u smislu motivacije, ovo najlakša utakmica, a novinari su ga potom upitali i kako će navesti igrače da više ne razmišljaju o Barseloni nego samo o Efesu.

"Ako moji igrači ne shvataju da je utakmica završena i da nas čeka finale, onda moram da kažem da su glupi", rekao je Laso.

On se potom okrenuo ka Geršonu Jabuseleu koji je sedeo pored njega i upitao ga:

"Geršone, jesi li glup? Nisi. Gotovo".

Laso je naveo da su Vasilije Micić i Šejn Larkin sjajni igrači, da njegov tim može da im smanji produktivnost, ali da se tu ne završava posao.

"Bilo bi apsurdno da budem zadovoljan ako bismo Micića i Larkina ostavili bez poena, a oni ipak dobili. Vjerujem u timsku odbranu, to je moja filozofija. Efes nisu samo Micić i Larkin", rekao je Laso.

Real je juče na samom početku utakmice ostao bez Najdžela Vilijamsa Gosa koji se povrijedio, ali je Laso istakao da to nije mnogo poremetilo plan igre iako je ta situacija svima teško pala.

"Uskočili su neki drugi igrači, ali to svakako boli. Mislim da je povreda ozbiljnija od uganuća zgloba, videćemo na dodatnim pregledima u Madridu. Naravno, tužno je kada se neki igrač povrijedi na fajnal-foru, žao mi je zbog njega", rekao je Laso i dodao da je jedna od opcija da pokrije izostanak Gosa i Toma Ertel.

Finale fajnl-fora Evrolige između Real Madrida i Efesa igra se sjutra od 19.00 u Beogradskoj areni.

Bonus video: