Pavićević: Budućnost je i dalje favorit za titulu

Pred sjutrašnji duel u Podgorici (21 sat) rezultat u finalnoj serji između dva najbolja crnogorska kluba je izjednačen - 1:1

6175 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Zvonko Kučelin/KK Zadar
Foto: Zvonko Kučelin/KK Zadar

Košarkaši Mornara i dalje će iz pozadine - drugog plana, pokušati da ugrabe drugu titulu prvaka Crne Gore, prvu od 2018.

Barani su juče pred svojim navijačima izjednačili na 1:1 u finalnoj seriji protiv Budućnosti (74:67), a oba prethodna meča su pokazali da imaju dobre šanse, bez obzira što je na strani Podgoričana prednost domaćeg terena u eventualnoj petoj utakmici.

Trener Mihailo Pavićević, međutim, smatra da je rival i dalje favorit da odbrani titulu.

„Budućnost je i dalje favorit, ali to što smo u 76 ili 77 od 80 minuta, koliko su ukupno trajale prethodne dvije utakmice, bili u vođstvu, daje nam za pravo da vjerujemo da radimo prave stvari i da smo na dobrom putu", poručio je Pavićević.

Barani za titulu treba da naprave brejk - možda je sjutra prava šansa.

"Svaka utakmica je priča za sebe i naredne dvije mogu da budu potpuno različite od prve dvije. Idemo jednu po jednu utakmicu. Sad smo koncentrisani na naredni meč u 'Morači'. Dobro je što smo dobili susret u Bar, i zbog Mornara i zbog crnogorske košarke. Duele između nas i Podgoričana ljubitelji košarke gledaće još najmanje dva puta, a možda odluči i peta utakmica, majstorica“, dodao je Pavićević.

Bonus video: